Gateau Marcel med brombær og karamelkuglerNåmen, jeg har da virkelig skudt sygdoms-sæsonen igang i år. Nu har jeg hostet og skrantet i tre uger, og derfor har der også været noget stille her på bloggen. 

Dog var jeg lørdag i sidste uge så tilpas godt kørende, at jeg fik bagt en kage til vores vejfest. Selvom vi har boet på den samme vej i snart 8 år, og at vi på vejen tit har talt om at holde vejfest, er det først nu det for alvor er blevet til noget. Det var endda  - eller måske selvfølgelig - et forældrepar med helt små børn (herunder et sæt tvillinger), der fik taget initiativ til, at der endelig skete noget, og jeg må virkelig tage hatten af for den slags overskuds-mennesker, der kan overskue at arrangere den slags. Det endte med at bliver en superhyggelig dag og aften med masser af god sammenbragt mad fra alle verdenshjørner (da vejens beboere kommer fra alle verdenshjørner) og masser af snak. Allerbedst var det, at børnene på vejen fandt sammen på kryds og tværs og legede både på vejen og rundt i husene. 

Men tilbage til kagen. Gateau Marcel er en klassisk fransk chokolademousse-kage, opfundet af den dansk-franske kok Michel Michaud, der efter sigende skulle være ansvarlig for at bringe det finere franske cuisine til Danmark i 1970'erne. Det er en næsten konfekt-agtig kage, så hvis man er til chokolade med chokolade på (er alle ikke det?), er dette lige sagen. Jeg tilføjede lidt efterårsbær til den klassiske opskrift, for at få lidt friskhed ind i al chokoladen og pyntede med labre karamelkugler og spiselig guldstøv.
Yngstebarnet Emilie er fan af vejfest-konceptet

Gateau Marcel med brombær og karamelkugler (ca. 8 pers)
175 g god mørk chokolade
175 g smør
160 g pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
140 g pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker

100 g brombær eller andre bær
3 spsk sukker

Pynt:
Karamelkugler 
25 g mørk chokolade
Lidt spiseligt guldstøv
Spiselige blomster, f.eks. skovsyre

Smelt chokolade og smør i en kasserolle over lav varme, så det ikke brænder på. Lad det afkøle let. Imens piskesde 150 g sukker med æggeblommerne til en luftig blanding, hvor sukkeret er helt opløst. I en anden skål piskes æggehviderne stive sammen og de 50 g sukker piskes i til en blank marangs. 

Bland først den smeltede chokoladeblanding i æggeblommerne. Vend herefter marengsen i til alt er blandet godt (men forsigtigt) sammen.

Fordel halvdelen af moussen i en rund kageform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Stil resten af moussen på køl. Bag kagen i 20 min ved 175 g. varmluft. Imens den bages, bringes bær og sukker i kog i en lille kasserolle. Lad simre 10 min. tid til bærrene er opløste og væden kogt lidt ind. 

Lad bunden og bærrene køle af 10-15 min (gerne i køleskabet), og fordel herefter bærkompotten over kagen. Herefter fordeles den anden halvdel af moussen ovenpå og kagen sættes i køleskabet mindst tre timer og gerne natten over.


Tag kagen ud af køleskabet umiddelbart før den skal spises. Pynt den med lidt smeltet chokolade, karamelkugler, guldstøv og spiselige blomster.

Kommentarer

Populære indlæg