Marrokansk kyllinge-tagine med oliven og saltede citroner


It's fall, y'all!

Og der har igen været (ufrivillig) pause på bloggen. Dels har jeg været på 4 dages konference i Basel, og dels har jeg tilranet mig en rask lille lungebetændelse, som varede både før, under og efter Basel-turen. Ikke så fedt. Basel virkede som en super-fin by, der var sommer-temperaturer, og folk hyggede sig på de mange fine cafeer, og mange badede i Rihnen. Desværre brugte jeg det meste af opholdet på mit hotelværelse, hvor jeg var ved at hoste mine lunger op, så jeg fik ikke så meget ud af hverken konferencen eller byen. 

Nånånå, det er jo heldigvis first world problems det hele. Som jeg skrev i sidste indlæg, vil jeg løbende bringe nogle opskrifter, hvori der indgår saltede citroner. De er nemme men tidskrævende at lave (https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/08/saltede-citroner.html). Til gengæld får man mulighed for at tilføje lækker umami og frisk saft og kraft til forskellige retter, ikke mindst sammenkogte retter. 

Saltede citroner bruges ofte i det marrokanske køkken og ofte i retter lavet i tagine. Jeg har desværre ikke en tagine, så denne marrokanske kyllingret er lavet i en stegeso. Det er en dejlig og simpel hverdagsret, som er hurtig at lave og stort set bare skal passe sig selv i ovnen. Resultatet var de mørreste kyllinge-stykker jeg kan huske at have fået, og en sauce, der havde en nuanceret og dyb velsmag fra oliven, krydderier og saltede citroner. Det er ikke sidste gang vi har haft den på menuen - en dejlig, nem og krydret efterårsret.
Marrokansk kyllinge-tagine med oliven og saltede citroner (4 pers.)
Kylling:
3 stk kyllingebryst
2 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
½ tsk stødt ingefær
½ + ½ saltet citron

Sauce:
1 løg
3 skrællede gulerødder
1 glas med grønne oliven (gerne med mandler i)
1 ds hakkede tomater
Ca. 2 dl. kyllingefond
2 kanelstænger (eller 1 tsk kanel)
Salt og peber
Evt persille til servering.

Skær kyllingebrusterne i mundrette stykker. Bland finthakket hvidløg, paprika, gurkemeje, ingefær og finthakket skræl fra ½ saltet citron (den indre del kasseres og kun skrællen bruges) i en skål. Kom halvdelen af krydderiblandingen i en frysepose og kom kyllingen herned. Luk posen og vend den godt rundt, så kyllingestykkerne bliver helt dækkede. Lad kyllingen marinere mindst ½ time og gerne natten over.

Hak løget og skær gulerødderne i skiver. Kom hakkede tomater i en stegeso, tagine eller lignende. Kom den anden halvdel af krydderiblandingen samt løg, gulerødder, oliven, finthakket skræl fra ½ saltet citron og kanelstænger i, og bland igen det hele godt sammen. Kom de marinerede, rå kyllingestykker i og bland igen rundt. Kom kyllingefond i, så kyllingerne netop er dækkede af væde. Sæt låg på stegesoen.

Varm ovnen op til 185 grader varmluft, og stil stegesoen/ taginen ind midt i ovnen i 45 min.
Tag stegesoen ud af ovnen, tag låget af, og lad saucen køle af et par minutter. Smag til med salt og peber.

Serveres med couscous eller ris. Drys evt med lidt frisk persille. Overskydende sauce kan nemt fryses og bruges en anden god gang.

Kommentarer

Populære indlæg