Carolines ufejlbarlige roastbeef


(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/)

Roastbeef får mig til at føle mig gammel. Og det er ikke roastbeef's skyld som sådan, men snarere at jeg har lavet roastbeef på samme måde siden 1990'erne (oh man, det er længe siden!). Her delte min gode veninde Caroline sin fars fremgangsmåde med mig, og den er SÅ nem, og den er så god, og den virker hver gang, så jeg har aldrig lavet roastbeef på andre måder (hvilket også får mig til at føle mig gammel).

Det drejer sig kort fortalt om først at koge kødet (og ja, der er noget spøjst ved at putte råt kød i kogende vand, var Caro og jeg enige om allerede tilbage i '90'erne, men hey, det virker) i et tidsrum nøje udregnet ift kødets vægt, og derefter stege siderne sprøde på en varm pande, og endelig lade kødet hvile, før det skæres ud. På en eller anden måde giver dette den perfekte saftige, mørre og rosa midte og en fin stegeskorpe udenpå. Og så smager den godt både varm og kold.

Tak til Caro og Caros far for årtier med perfekt roastbeef! Og til Jan (http://toftegaards-gaardbutik.dk/) for lækkert kød!

Carolines ufejlbarlige roastbeef
1 roastbeef
Oksebouillonterning
Smør til bruning
Timian, salt og peber

Instruktioner
Vej roastbeef'en, hvis der ikke står præcis vægt på den.
Sæt vand med salt og oksebouillonterning over i en gryde stor nok til at hele roastbeef’en (relativt) nemt kan være deri. Når vandet koger, kommes roastbeef’en i. Den skal være dækket helt af vandet.
Kødet skal nu koge 20 min per kilo (Dvs. hvis din roastbeef vejer præcis 1 kg, koges den 20 minutter. Vejer den 900 g, koges den 18 minutter. Osv.). Vær præcis med vægten og tidsudmålingen. Start tidsmålingen fra vandet koger igen.
Tag herefter roastbeef’en op af vandet og lad den dryppe af. Smelt imens en god klump smør i en stegepande og brun den ved god varme på alle sider, så der dannes stegeskorpe. Drys samtidigt generøst med salt, peber og timian.
Pak kødet ind i sølvpapir og derefter et rent viskestykke og lad den hvile 15 min, før den skæres ud. 

Kommentarer

Populære indlæg