Gå videre til hovedindholdet

Nudelsalat med bøf, sprøde grøntsager og peanuts



(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/)

Jeg så en variant af denne her nudelsalat serveret i et tv program for nylig (nærmere bestemt "Til middag hos" på TV3 og opskriften derfra findes lige her: http://annemettevoss.dk/2019/11/05/nudelsalat-med-marineret-rib-eye/) og fik straks helt vildt lyst til at prøve den. Risnudler, mør bøf, sprøde grøntsager, masser af friske krydderurter og peanuts - what's not to like? Jeg researchede lidt på nettet og fandt ud af, at det er en ret, der findes i utroligt mange forskellige varianter, særligt i de vietnamesiske og thailandske køkkener. Jeg ved ikke om denne version kan siges at tilhøre et bestemt lands køkken - jeg ved bare, at den smager fuldstændigt himmelsk og er utroligt nem at lave. Og så ved jeg, at vi helt sikkert snart skal have den igen!

Rigtig god regnvejrsweekend! Mon vi nogensinde får solen at se igen?


Nudelsalat med bøf, grøntsager og peanuts (2 pers)
Ingredienser:
2 gode bøffer, f.eks. medaljoner af mørbrad
Salt og peber
Lidt olivenolie
Marinade:
Saft fra en lime
3 spsk god soyasauce
1-2 fed grofthakket hvidløg
1 tsk sukker
Desuden:
150 g risnudler
1 stor gulerod (eller to små)
½ agurk
½ rødløg
½ mango
1 lille ds vandkastanjer
Frisk mynte og koriander
Lidt frisk chili i tynde strimler
Grofthakkede peanuts
Til servering:
Sød chilisauce
Lime
Endnu flere peanuts

Instruktioner:
Start med at røre limesaft, soya, grofthakket hvidløg og lidt sukker sammen i en dyb tallerken og vend bøfferne godt heri. Lad dem stå på køkkenbordet og trække smag og få stuetemperatur, mens grøntsagerne forberedes.
Skær gulerødder, agurk, rødløg og mango i helt tynde skiver (jeg brugte en skræller med bølgeskær købt i en asiatisk butik – så får man grøntsagerne helt tynde). Stil til side sammen med drænede vandkastanjer.
Kog risnudlerne efter instruktionen på pakken (typisk 4 minutter) og hæld dem derefter i et dørslag. Skyld dem godt med koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Dræn dem godt og bland dem med grøntsagerne.
Tag bøfferne op af marinaden, men smid ikke marinaden ud! Steg bøfferne på en varm pande i lidt olivenolie. Krydr dem med salt og peber undervejs. Tag dem af varmen og lad dem trække 5-6 minutter, før de skæres i skiver. Kom resten af marinaden på panden og varm kort kødskiverne igennem heri over medium varme -  ½-1 minuts tid – bare så kødet får ekstra smag.

Anret nudler og grøntsager i to dybe skåle og bland kødet heri. Fordel eventuelt overskydende marinade, der har været på panden, retfærdigt over de to skåle. Drys med grofthakket mynte og koriander, frisk chili i tynde skiver og masser af peanuts. Server med sød chilisauce, lime og endnu flere peanuts.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)