Nudelsalat med bøf, sprøde grøntsager og peanuts(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/)

Jeg så en variant af denne her nudelsalat serveret i et tv program for nylig (nærmere bestemt "Til middag hos" på TV3 og opskriften derfra findes lige her: http://annemettevoss.dk/2019/11/05/nudelsalat-med-marineret-rib-eye/) og fik straks helt vildt lyst til at prøve den. Risnudler, mør bøf, sprøde grøntsager, masser af friske krydderurter og peanuts - what's not to like? Jeg researchede lidt på nettet og fandt ud af, at det er en ret, der findes i utroligt mange forskellige varianter, særligt i de vietnamesiske og thailandske køkkener. Jeg ved ikke om denne version kan siges at tilhøre et bestemt lands køkken - jeg ved bare, at den smager fuldstændigt himmelsk og er utroligt nem at lave. Og så ved jeg, at vi helt sikkert snart skal have den igen!

Rigtig god regnvejrsweekend! Mon vi nogensinde får solen at se igen?


Nudelsalat med bøf, grøntsager og peanuts (2 pers)
Ingredienser:
2 gode bøffer, f.eks. medaljoner af mørbrad
Salt og peber
Lidt olivenolie
Marinade:
Saft fra en lime
3 spsk god soyasauce
1-2 fed grofthakket hvidløg
1 tsk sukker
Desuden:
150 g risnudler
1 stor gulerod (eller to små)
½ agurk
½ rødløg
½ mango
1 lille ds vandkastanjer
Frisk mynte og koriander
Lidt frisk chili i tynde strimler
Grofthakkede peanuts
Til servering:
Sød chilisauce
Lime
Endnu flere peanuts

Instruktioner:
Start med at røre limesaft, soya, grofthakket hvidløg og lidt sukker sammen i en dyb tallerken og vend bøfferne godt heri. Lad dem stå på køkkenbordet og trække smag og få stuetemperatur, mens grøntsagerne forberedes.
Skær gulerødder, agurk, rødløg og mango i helt tynde skiver (jeg brugte en skræller med bølgeskær købt i en asiatisk butik – så får man grøntsagerne helt tynde). Stil til side sammen med drænede vandkastanjer.
Kog risnudlerne efter instruktionen på pakken (typisk 4 minutter) og hæld dem derefter i et dørslag. Skyld dem godt med koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Dræn dem godt og bland dem med grøntsagerne.
Tag bøfferne op af marinaden, men smid ikke marinaden ud! Steg bøfferne på en varm pande i lidt olivenolie. Krydr dem med salt og peber undervejs. Tag dem af varmen og lad dem trække 5-6 minutter, før de skæres i skiver. Kom resten af marinaden på panden og varm kort kødskiverne igennem heri over medium varme -  ½-1 minuts tid – bare så kødet får ekstra smag.

Anret nudler og grøntsager i to dybe skåle og bland kødet heri. Fordel eventuelt overskydende marinade, der har været på panden, retfærdigt over de to skåle. Drys med grofthakket mynte og koriander, frisk chili i tynde skiver og masser af peanuts. Server med sød chilisauce, lime og endnu flere peanuts.

Kommentarer

Populære indlæg