Gå videre til hovedindholdet

Roastbeef-burger med kærnemælks-coleslaw


Hvis man har lavet roastbeef med hele gøjemøget den ene aften, så kan man godt have lyst til at slappe af med en hurtig og nem aftensmad dagen efter, og så er det her den perfekte opskrift, som kræver et absolut minimum af indsats og bare en smule roastbeef-rester. Det er super simpelt og super lækkert. Ihvertfald hvis man - som jeg - er mere end almindeligt glad for coleslaw. Den tilfører et knasende og saftigt indslag til denne simple burger. Coleslaw'en er lavet på kærnemælk og mayonaise frem for den mere traditionelle kombination af creme fraiche og mayo. Kærnemælken giver en dejlig syre til coleslaw'en, som jeg synes er lige i øjet. Ikke mindst sammen med kold roastbeef og bløde brioche burgerboller. 
Roastbeef-burger med kærnemælks-coleslaw (4 stk)
4 brioche burgerboller
12-16 stykker god roastbeef
Kærnemælks-coleslaw:
2 dl mayonaise
1 dl kærnemælk
2 tsk sukker
1 spsk eddike
Salt & peber
1 lille spidskål
3 store gulerødder

Instruktioner:
Varm briochebollerne I ovnen efter instruktionerne på pakken.
Lad roastbeef-stykkerne få stuetemperatur, mens du laver coleslaw’en.
Skræl og riv gulerødderne groft. Snit spidskålen fint. Bland begge dele i en stor skål.
I en anden skål blandes mayonaise, kærnemælk, eddike og sukker godt og smages til med salt & peber. Hæld blandingen over kål- og gulerods-blandingen.
Del bollerne og kom roastbeef og en generøs portion coleslaw på. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)