Saftige rabarber-snitter med sprød crumbleJamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken.

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble (ca 12 stk)

Rabarber-fyld
4 stængler rabarber
50 g sukker
2 tsk maizena

Crumble
75 g sukker
75 g mel
1 tsk vanillesukker
75 g smør
Lidt mandelflager

Dej
100 g creme fraiche
1 æg
1 æggeblomme
1 tsk vanille sukker
½ tsk kardemomme
150 g mel
100 g sukker
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
100 g smeltet smør

Instruktioner
Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen.

Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt til side.

I en anden skål laves crumblen: Bland sukker, mel og vanillesukker og kom herefter smørret i og gnid det ud i melblandingen til det minder om groft rasp. Klem det lidt sammen til en klump og stil på køl.

Til dejen piskes creme fraiche, æg og æggeblomme godt sammen i en skål, så det er helt blandet. I en anden skål blandes vanillesukker, kardemomme, mel, sukker, bagepulver og natron. Smørret smeltes. Kom melblandingen og smørret i creme fraiche-blandingen og rør til det hele er godt blandet. 

For en form (ca 20x30 cm) med bagepapir. Kom først dejen heri og fordel rabarberstykkerne over. Tag crumble-dejen ud af køleskabet og drys dejen ud over i små stykker. Drys også lidt mandelflager over.

Kom i ovnen og bag ca. 30 min. til crumblen er sprød og gylden og kagen færdig bagt.

Lad køle lidt af i formen, inden den skæres ud i snitter.

Kommentarer

Populære indlæg