MicheladaIdag fejrer mange Arbejdernes Internationale Kampdag, og det vil nok altid blive ved med at være relevant og vigtigt at gøre. Menmenmen spørger jeg - er der overhovedet nogen madtraditioner knyttet til denne dag (andet end fadøl måske)? Ikke hvad jeg ved af. Derfor vender vi her på bloggen fokus mod Mexico (for de har nemlig madtraditioner) og deres fejring af Cinco de Mayo, dvs. 5. maj, som markerer dagen, hvor Mexico vandt over de franske styrker i 1862.   

Jeg har på dage som 1. (og nu også 5.) maj den udfordring, at jeg faktisk ikke er så meget for øl. Jeg har prøvet til med flere forskellige slags, men den der humle-smag byder mig bare imod, om det så bare er i en fadøl. Det har mexicanerne selvfølgelig råd for, for denne her michelada er noget helt andet: Det er en øl, ja, men der er masser af friskhed og syre fra limen, skarphed fra tabascoen, og så er der isen, der sikrer, at øllen forbliver helt kold. Man kan måske kalde den for den mexikanske udgave af en bloody mary. Ihvertfald tror jeg, at jeg her har fået mig en ny favorit sommerdrik. Måske også en god, kold drik til denne 1. maj?
Michelada (1 stk)
Lime juice fra 1 saftig lime
Ca 1 tsk tabasco eller anden hot sauce
Ca 1 tsk Worcestershire sauce
En lys mexikansk øl som corona eller sol
Isterninger

Lidt chilipulver, fint salt og limejuice til glassets kant

Instruktioner
Bland lidt chili og salt. Kom lidt limejuice på kanten af et ølglas og dyp det i chili-salt blandingen.

Vend glasset om og kom isterninger i. Kom derefter tabasco, worcestershire sauce og øl i glasset. Rør evt. rundt med en ske for at blande - men det er ikke strengt nødvendigt. Kom gerne mere tabasco eller worcestershire sauce i, hvis det skal være endnu stærkere. Nydes straks!

Kommentarer

Populære indlæg