Forårssalat med tunmousse, æg, rejer og thousand island dressing
Sig påsken nærmer - og dermed er det også tid til alle de gode påskefrokoster. I nogen sammenhænge skal man selv medbringe en ret, og her må jeg for mit vedkommende sige: Tunmousse never gets old. 

Lige siden jeg første gang lavede tunmousse efter den gode, gamle og på ingen måde smør-forskrækkede opskrift fra Karolines Køkken-kogebogen, har den været et evigt hit. Det er den opskrift, vi trækker op af hatten, når vi skal til fællesspisning i pigernes klasser, hvor alle selv skal medbringe en ret (og tunmousse forsvinder altid som dug for solen ved de lejligheder). Og det er også den ret, jeg gerne tager med til en sammenskuds-påskefrokost.

Den smager jo bare godt.

Jeg har dog med årene skruet lidt ned for smør-indholdet i moussen og også givet den et tilskud af salat, asparges, æg og rejer. Og sådan kan tunmoussen - der ellers ikke kan prale af at være specielt køn - faktisk komme til at pynte på påskebodet. Men den kan selvfølgelig også spises i alle mulige andre sammenhænge! 


Forårssalat med tunmousse, æg, rejer og thousand island dressing
Tunmousse (ca. 4 pers)
3 ds tun
50 g. smør
1 dl creme fraiche
3-4 spsk citronsaft
Salt & peber

Dræn tunen og kom den i en skål. Smuldr den med fingrene. Kom smør i og smuldr eller rør til tun og smør er helt blandet. Kom creme fraiche og citronsaft i. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft. 

Thousand island dressing
3 spsk mayonaise
3 spsk creme fraiche
2 spsk ketchup
1 stor finthakket drueagurk
1 nip paprika
Lidt frisk citronsaft
Evt lidt mælk
Salt

Rør mayonaise, creme fraiche, ketchup, finthakket drueagurk, citronsaft og paprika sammen og kom evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for fast. Smagt til med salt og citronsaft.

Desuden:
Friske grønne asparges, rå eller lynstegte i lidt olivenolie
Friske rejer
Radisser i fine skiver
Sukkerærter i mindre stykker
Fintsnittet romainesalat
Edemamebønner
4 smilende æg (kogt 8-10 min)

Tilbehør:
Flüte og rugbrødschips

Instruktioner
Anret alle ingredienserne pænt på et fad og server med dressing, flüte og rugbrødschips.

Kommentarer

Populære indlæg