Gå videre til hovedindholdet

Forårssalat med tunmousse, æg, rejer og thousand island dressing
Sig påsken nærmer - og dermed er det også tid til alle de gode påskefrokoster. I nogen sammenhænge skal man selv medbringe en ret, og her må jeg for mit vedkommende sige: Tunmousse never gets old. 

Lige siden jeg første gang lavede tunmousse efter den gode, gamle og på ingen måde smør-forskrækkede opskrift fra Karolines Køkken-kogebogen, har den været et evigt hit. Det er den opskrift, vi trækker op af hatten, når vi skal til fællesspisning i pigernes klasser, hvor alle selv skal medbringe en ret (og tunmousse forsvinder altid som dug for solen ved de lejligheder). Og det er også den ret, jeg gerne tager med til en sammenskuds-påskefrokost.

Den smager jo bare godt.

Jeg har dog med årene skruet lidt ned for smør-indholdet i moussen og også givet den et tilskud af salat, asparges, æg og rejer. Og sådan kan tunmoussen - der ellers ikke kan prale af at være specielt køn - faktisk komme til at pynte på påskebodet. Men den kan selvfølgelig også spises i alle mulige andre sammenhænge! 


Forårssalat med tunmousse, æg, rejer og thousand island dressing
Tunmousse (ca. 4 pers)
3 ds tun
50 g. smør
1 dl creme fraiche
3-4 spsk citronsaft
Salt & peber

Dræn tunen og kom den i en skål. Smuldr den med fingrene. Kom smør i og smuldr eller rør til tun og smør er helt blandet. Kom creme fraiche og citronsaft i. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft. 

Thousand island dressing
3 spsk mayonaise
3 spsk creme fraiche
2 spsk ketchup
1 stor finthakket drueagurk
1 nip paprika
Lidt frisk citronsaft
Evt lidt mælk
Salt

Rør mayonaise, creme fraiche, ketchup, finthakket drueagurk, citronsaft og paprika sammen og kom evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for fast. Smagt til med salt og citronsaft.

Desuden:
Friske grønne asparges, rå eller lynstegte i lidt olivenolie
Friske rejer
Radisser i fine skiver
Sukkerærter i mindre stykker
Fintsnittet romainesalat
Edemamebønner
4 smilende æg (kogt 8-10 min)

Tilbehør:
Flüte og rugbrødschips

Instruktioner
Anret alle ingredienserne pænt på et fad og server med dressing, flüte og rugbrødschips.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte