Gå videre til hovedindholdet

Maple candied bacon / Glaseret bacon


I tredje del af ahorn sirup-sagaen (se del 1 og 2 her https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/03/maple-mustard-salmon-laks-med.html og her https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/maple-pecan-pie.html) forenes det søde fra siruppen med det røgede fra bacon i en helt utrolig sprød snack. 

Jeg synes stadig, at helt almindelig sprød bacon er fantastisk, men glaseringen giver en ny dimension og gør baconen helt skinnende og knasende sprød. Det engelske navn candied bacon passer fint.

Den glaserede bacon kan spises som en snack præcis som den er, eller knuses let og bruges som krymmel over salat, suppe eller kartoffelmos - eller hvor man ellers bruger bacon.
Maple candied bacon (ca. 24 stk)
2 pakker bacon á 125 g
1 dl ahornsirup
1 stor spsk farin
1 nip chipotle chili (eller anden chili)

Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader, mens du forbereder baconen. 

Bland sirup, sukker og chili i en skål.

Skær evt baconen i mindre stykker og læg dem på en eller to bageplader beklædt med bagepapir. Pensl dem nu på begge sider med sirupblandingen og kom dem herefter i ovnen.

Bag dem nu 15 min. Herefter vendes de med en køkkentang eller lignende (siruppen bliver brandvarm, så brug ikke fingrene) og bager videre ca. 10 min. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke.

Tag baconen ud af ovnen og læg dem - igen med en køkkentang eller lignende - over på en rist, hvor de køler helt af. Når de er helt afkølede, kan de opbevares i en lufttæt beholder på køl i et par dage. Er dog bedst den dag de er lavet.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)