Maple candied bacon / Glaseret bacon


I tredje del af ahorn sirup-sagaen (se del 1 og 2 her https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/03/maple-mustard-salmon-laks-med.html og her https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/maple-pecan-pie.html) forenes det søde fra siruppen med det røgede fra bacon i en helt utrolig sprød snack. 

Jeg synes stadig, at helt almindelig sprød bacon er fantastisk, men glaseringen giver en ny dimension og gør baconen helt skinnende og knasende sprød. Det engelske navn candied bacon passer fint.

Den glaserede bacon kan spises som en snack præcis som den er, eller knuses let og bruges som krymmel over salat, suppe eller kartoffelmos - eller hvor man ellers bruger bacon.
Maple candied bacon (ca. 24 stk)
2 pakker bacon á 125 g
1 dl ahornsirup
1 stor spsk farin
1 nip chipotle chili (eller anden chili)

Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader, mens du forbereder baconen. 

Bland sirup, sukker og chili i en skål.

Skær evt baconen i mindre stykker og læg dem på en eller to bageplader beklædt med bagepapir. Pensl dem nu på begge sider med sirupblandingen og kom dem herefter i ovnen.

Bag dem nu 15 min. Herefter vendes de med en køkkentang eller lignende (siruppen bliver brandvarm, så brug ikke fingrene) og bager videre ca. 10 min. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke.

Tag baconen ud af ovnen og læg dem - igen med en køkkentang eller lignende - over på en rist, hvor de køler helt af. Når de er helt afkølede, kan de opbevares i en lufttæt beholder på køl i et par dage. Er dog bedst den dag de er lavet.

Kommentarer

Populære indlæg