Hotdogs med frisk rejesalatDet kan godt være, vi er glade for hotdogs i Danmark, men i vores naboland Sverige er de jo helt tossede med denne form for street food. De spiser hotdogs med pølser og kartoffelmos, de spiser dem med mayo, de spiser dem med stegte løg. Og ikke mindst kan de finde på at spise dem med rejesalat, aka. korv med räksallad. 

Jeg plejer at sætte en ære i ikke at være kræsen og at ville smage på hvad som helst, men lige her kan jeg mærke, at jeg behøver en lille smule mere tilløb. Ihvertfald hvis der både skal være pølse og rejesalat i hotter'en. Det er noget med konsistenserne, tror jeg. Til gengæld synes jeg, at en simpel og frisk rejesalat med godt med grønt i et hotdogbrød føles meget forårsagtigt, og oveni er det en nem ret at servere i denne smukt solbeskinnede påskeferie.  

Min mand indskød, pragmatisk som han er, om man ikke bare kunne servere rejesalaten helt klassisk på et stykke ristet brød, og det kan man selvfølgelig godt... Men altså! Det er da lidt sjovere i et hotdog brød. Ikke?

Hotdogs med rejesalat (6 stk)
6 gode hotdog brød (købte eller hjemmebagte)
200 g store, kogte rejer, f.eks. vannamei
½ bundt friske, grønne asparges
2 avocadoer
3 spsk creme fraiche
2 spsk mayonaise
1 bundt dild
2 spsk citronsaft + ekstra citronskiver til servering
Salt & peber
Lidt rucola salat
Lidt brøndkarse og skovsyre

Instruktioner:
Hvis rejerne er frosne, tøes de op. 

Rejerne drænes og lægges på et par stykker køkkenrulle så de ikke er for våde.

Skær asparges'ene i ca. 1 cm store stykker og lynsteg dem på en varm pande (enten en tør pande eller med lidt olivenolie). Lad dem køle af.

I en mellemstor skål blandes creme fraiche og mayonaise. Dilden hakkes eller klippes mellemfint og kommes i sammen med citronsaft. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Lun hotdog brødene i ovnen, mens avocadoen skæres i ca 1x1 cm store (små) stykker og blandes i dressingen sammen med rejer og asparges. Vend forsigtigt rundt til alt er dækket af dressing. 

Server rejesalaten med lune hotdogsbrød, citronskiver, rucola, brøndkarse og skovsyre.

Kommentarer

Populære indlæg