Banankage med ahornsirup, chokolade og pecannødder
Jeg nærer blandede følelser for den klassiske banankage, nok mest fordi den smager (lidt for) meget af det, den er lavet af, nemlig banan. Til gengæld synes jeg, konsistensen er helt i top, fordi bananerne netop tilfører masser af fugt og svampethed. 

Så hermed kommer mit bud på en velsmagende banankage der hurtigt kan smækkes sammen, hvis man skal lave en nem kage her i påskeferien (og let's face it, nogle gange er kagebagning og -spisning bare den bedste måde at aktivere sine børn på i de lange feriedage). Det eneste sødemiddel er ahornsirup - foruden sødmen fra bananerne. Sammen med nødderne og den mørke chokolade betyder det, at kagen ikke er hvinende sød, men stadig har den skønne banankage-konsistens.

Rigtig god påske!
Banankage med ahornsirup, chokolade og pecannødder (ca 16 stk)
125 g smør
1 dl ahornsirup (eller alm sirup)
2 æg
1 dl kærnemælk (eller alm mælk)
3 modne bananer (+ evt 1 til pynt)
250 g mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
½ tsk kardemomme
100 g pecannødder, grofthakket
100 g mørk chokolade, grofthakket

Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader varmluft, mens du laver dejen.

Smelt smørret i en kasserolle og hæld det i en røreskål. Lad det afkøle lidt inden siruppen blandes i. Kom også mælk, æg og mosede bananer i og bland godt med en gaffel eller et piskeris. 

Bland de tørre ingredienser (mel, natron, bagepulver, vanille og kardemomme) i en anden skål og vend det rundt i banan-blandingen. Hak chokolade og nødder og vend dem i dejen.

Smør en brødform på ca 12x22 cm med smør og kom dejen heri. Hvis der skal en pyntebanan på, skæres denne over på midten på den lange led og lægges forsigtigt på.

Bag kagen midt i ovnen i 35-40 min til den er præcis gennembagt. Prøv den gode gamle med at stikke en strikkepind i kagen: Hvis strikkepinden kommer nogenlunde ren op fra midten af kagen, er den ved at være der.

Afkøler og vendes ud af formen. Holder sig fint et par dage i en lukket beholder, men egner sig også fint til nedfrysning, hvis man ikke fråder hele kagen med det samme.


Kommentarer

Populære indlæg