Gå videre til hovedindholdet

Banankage med ahornsirup, chokolade og pecannødder




Jeg nærer blandede følelser for den klassiske banankage, nok mest fordi den smager (lidt for) meget af det, den er lavet af, nemlig banan. Til gengæld synes jeg, konsistensen er helt i top, fordi bananerne netop tilfører masser af fugt og svampethed. 

Så hermed kommer mit bud på en velsmagende banankage der hurtigt kan smækkes sammen, hvis man skal lave en nem kage her i påskeferien (og let's face it, nogle gange er kagebagning og -spisning bare den bedste måde at aktivere sine børn på i de lange feriedage). Det eneste sødemiddel er ahornsirup - foruden sødmen fra bananerne. Sammen med nødderne og den mørke chokolade betyder det, at kagen ikke er hvinende sød, men stadig har den skønne banankage-konsistens.

Rigtig god påske!
Banankage med ahornsirup, chokolade og pecannødder (ca 16 stk)
125 g smør
1 dl ahornsirup (eller alm sirup)
2 æg
1 dl kærnemælk (eller alm mælk)
3 modne bananer (+ evt 1 til pynt)
250 g mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
½ tsk kardemomme
100 g pecannødder, grofthakket
100 g mørk chokolade, grofthakket

Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader varmluft, mens du laver dejen.

Smelt smørret i en kasserolle og hæld det i en røreskål. Lad det afkøle lidt inden siruppen blandes i. Kom også mælk, æg og mosede bananer i og bland godt med en gaffel eller et piskeris. 

Bland de tørre ingredienser (mel, natron, bagepulver, vanille og kardemomme) i en anden skål og vend det rundt i banan-blandingen. Hak chokolade og nødder og vend dem i dejen.

Smør en brødform på ca 12x22 cm med smør og kom dejen heri. Hvis der skal en pyntebanan på, skæres denne over på midten på den lange led og lægges forsigtigt på.

Bag kagen midt i ovnen i 35-40 min til den er præcis gennembagt. Prøv den gode gamle med at stikke en strikkepind i kagen: Hvis strikkepinden kommer nogenlunde ren op fra midten af kagen, er den ved at være der.

Afkøler og vendes ud af formen. Holder sig fint et par dage i en lukket beholder, men egner sig også fint til nedfrysning, hvis man ikke fråder hele kagen med det samme.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...