Gå videre til hovedindholdet

Banankage med ahornsirup, chokolade og pecannødder
Jeg nærer blandede følelser for den klassiske banankage, nok mest fordi den smager (lidt for) meget af det, den er lavet af, nemlig banan. Til gengæld synes jeg, konsistensen er helt i top, fordi bananerne netop tilfører masser af fugt og svampethed. 

Så hermed kommer mit bud på en velsmagende banankage der hurtigt kan smækkes sammen, hvis man skal lave en nem kage her i påskeferien (og let's face it, nogle gange er kagebagning og -spisning bare den bedste måde at aktivere sine børn på i de lange feriedage). Det eneste sødemiddel er ahornsirup - foruden sødmen fra bananerne. Sammen med nødderne og den mørke chokolade betyder det, at kagen ikke er hvinende sød, men stadig har den skønne banankage-konsistens.

Rigtig god påske!
Banankage med ahornsirup, chokolade og pecannødder (ca 16 stk)
125 g smør
1 dl ahornsirup (eller alm sirup)
2 æg
1 dl kærnemælk (eller alm mælk)
3 modne bananer (+ evt 1 til pynt)
250 g mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
½ tsk kardemomme
100 g pecannødder, grofthakket
100 g mørk chokolade, grofthakket

Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader varmluft, mens du laver dejen.

Smelt smørret i en kasserolle og hæld det i en røreskål. Lad det afkøle lidt inden siruppen blandes i. Kom også mælk, æg og mosede bananer i og bland godt med en gaffel eller et piskeris. 

Bland de tørre ingredienser (mel, natron, bagepulver, vanille og kardemomme) i en anden skål og vend det rundt i banan-blandingen. Hak chokolade og nødder og vend dem i dejen.

Smør en brødform på ca 12x22 cm med smør og kom dejen heri. Hvis der skal en pyntebanan på, skæres denne over på midten på den lange led og lægges forsigtigt på.

Bag kagen midt i ovnen i 35-40 min til den er præcis gennembagt. Prøv den gode gamle med at stikke en strikkepind i kagen: Hvis strikkepinden kommer nogenlunde ren op fra midten af kagen, er den ved at være der.

Afkøler og vendes ud af formen. Holder sig fint et par dage i en lukket beholder, men egner sig også fint til nedfrysning, hvis man ikke fråder hele kagen med det samme.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)