Gå videre til hovedindholdet

Lyserøde djævleæg med bacon



Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige herhttps://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem. 

De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke at lave den lyserøde variant (ved at lægge dem i rødbede-vand), for de smager præcis lige så godt med deres naturlige, kridhvide farve. De er meget nemme at lave, og så er de jo bare perfekte at servere som små, fine påske-canape'er. Især hvis man lige pynter med lidt bacon, purløg, lidt rugbrødschips og måske et par mælkebøtter fra haven.


Lyserøde djævleæg med bacon (10 stk)
5 æg, str medium
Ca 2 dl vand fra syltede rødbeder
1 dl eddike (gerne æblecidereddike, men anden lys eddike er også helt ok)
3 spsk god mayonaise
1 spsk sød sennep (eller dijon sennep for meget djævelske æg)
3-4 små cornichoner eller 1 stor
Salt & peber

Desuden:
Sprøde bacontern
Purløg
Evt. rugbrødschips

Instruktioner:
Bring en gryde med vand i kog og kog æggene i 12 min. Lad dem køle helt af i koldt vand og pil dem.

Bland rødbedevand og eddike i et glas med låg og kom æggene heri. Æggene skal være helt dækkede af væsken - alternativt skal de lige vendes lidt rundt et par gange i løbet af de næste par timer, så de bliver fravede over det hele. Lad dem stå minimum 3 timer og op til 24 timer (farven bliver mere intens jo længere æggene står).

Skær æggene midt over og vip forsigtigt blommerne over i en skål. Stil æggehviderne på en tallerken og stil dem til side.

Mos æggeblommerne og bland dem med mayonaise og sennep. Hak chorniconer fint og bland også dem i. Smag til med salt og peber. Hvis du vil have fyldet til at være glat, bendes det nu med en stavblender (det gjorde jeg) eller man kan vælge en mere grov struktur - og simpelthen bare lade være med at blende. Smag til igen med salt og peber.

Kom æggeblomme-blandingen i hullerne i æggehviderne - enten med en teske eller med en sprøjtepose. 

Pynt med sprøde baconstykker og purløg.

Smager bedst hvis de ikke er helt kolde, så tag dem ud af køleskabet ½ times tid, før de skal spises. Smager skønt sammen med rugbrødschips!

Kommentarer

  1. Faldt lige over et par trykfejl: fravede, bendes og chorniconer, da jeg var blevet fanget ind af billederne af de røde æg :-)

    SvarSlet
  2. Hvor længe har de æg på billedet lagt i det farvede vand?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)