Gå videre til hovedindholdet

Lyserøde djævleæg med bacon



Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige herhttps://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem. 

De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke at lave den lyserøde variant (ved at lægge dem i rødbede-vand), for de smager præcis lige så godt med deres naturlige, kridhvide farve. De er meget nemme at lave, og så er de jo bare perfekte at servere som små, fine påske-canape'er. Især hvis man lige pynter med lidt bacon, purløg, lidt rugbrødschips og måske et par mælkebøtter fra haven.


Lyserøde djævleæg med bacon (10 stk)
5 æg, str medium
Ca 2 dl vand fra syltede rødbeder
1 dl eddike (gerne æblecidereddike, men anden lys eddike er også helt ok)
3 spsk god mayonaise
1 spsk sød sennep (eller dijon sennep for meget djævelske æg)
3-4 små cornichoner eller 1 stor
Salt & peber

Desuden:
Sprøde bacontern
Purløg
Evt. rugbrødschips

Instruktioner:
Bring en gryde med vand i kog og kog æggene i 12 min. Lad dem køle helt af i koldt vand og pil dem.

Bland rødbedevand og eddike i et glas med låg og kom æggene heri. Æggene skal være helt dækkede af væsken - alternativt skal de lige vendes lidt rundt et par gange i løbet af de næste par timer, så de bliver fravede over det hele. Lad dem stå minimum 3 timer og op til 24 timer (farven bliver mere intens jo længere æggene står).

Skær æggene midt over og vip forsigtigt blommerne over i en skål. Stil æggehviderne på en tallerken og stil dem til side.

Mos æggeblommerne og bland dem med mayonaise og sennep. Hak chorniconer fint og bland også dem i. Smag til med salt og peber. Hvis du vil have fyldet til at være glat, bendes det nu med en stavblender (det gjorde jeg) eller man kan vælge en mere grov struktur - og simpelthen bare lade være med at blende. Smag til igen med salt og peber.

Kom æggeblomme-blandingen i hullerne i æggehviderne - enten med en teske eller med en sprøjtepose. 

Pynt med sprøde baconstykker og purløg.

Smager bedst hvis de ikke er helt kolde, så tag dem ud af køleskabet ½ times tid, før de skal spises. Smager skønt sammen med rugbrødschips!

Kommentarer

  1. Faldt lige over et par trykfejl: fravede, bendes og chorniconer, da jeg var blevet fanget ind af billederne af de røde æg :-)

    SvarSlet
  2. Hvor længe har de æg på billedet lagt i det farvede vand?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...