Lyserøde djævleæg med bacon



Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige herhttps://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem. 

De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke at lave den lyserøde variant (ved at lægge dem i rødbede-vand), for de smager præcis lige så godt med deres naturlige, kridhvide farve. De er meget nemme at lave, og så er de jo bare perfekte at servere som små, fine påske-canape'er. Især hvis man lige pynter med lidt bacon, purløg, lidt rugbrødschips og måske et par mælkebøtter fra haven.


Lyserøde djævleæg med bacon (10 stk)
5 æg, str medium
Ca 2 dl vand fra syltede rødbeder
1 dl eddike (gerne æblecidereddike, men anden lys eddike er også helt ok)
3 spsk god mayonaise
1 spsk sød sennep (eller dijon sennep for meget djævelske æg)
3-4 små cornichoner eller 1 stor
Salt & peber

Desuden:
Sprøde bacontern
Purløg
Evt. rugbrødschips

Instruktioner:
Bring en gryde med vand i kog og kog æggene i 12 min. Lad dem køle helt af i koldt vand og pil dem.

Bland rødbedevand og eddike i et glas med låg og kom æggene heri. Æggene skal være helt dækkede af væsken - alternativt skal de lige vendes lidt rundt et par gange i løbet af de næste par timer, så de bliver fravede over det hele. Lad dem stå minimum 3 timer og op til 24 timer (farven bliver mere intens jo længere æggene står).

Skær æggene midt over og vip forsigtigt blommerne over i en skål. Stil æggehviderne på en tallerken og stil dem til side.

Mos æggeblommerne og bland dem med mayonaise og sennep. Hak chorniconer fint og bland også dem i. Smag til med salt og peber. Hvis du vil have fyldet til at være glat, bendes det nu med en stavblender (det gjorde jeg) eller man kan vælge en mere grov struktur - og simpelthen bare lade være med at blende. Smag til igen med salt og peber.

Kom æggeblomme-blandingen i hullerne i æggehviderne - enten med en teske eller med en sprøjtepose. 

Pynt med sprøde baconstykker og purløg.

Smager bedst hvis de ikke er helt kolde, så tag dem ud af køleskabet ½ times tid, før de skal spises. Smager skønt sammen med rugbrødschips!

Kommentarer

Populære indlæg