Gå videre til hovedindholdet

Galette Bretonne / Fransk madpandekage med skinke, ost og spejlæg


Pandekager er altid en god ide - ikke mindst på en kølig marts-søndag.

Galette Bretonne er en fransk madpandekage med lækkert fyld af skinke, ost og toppet af med et spejlæg. Ren yummy goodness.

God søndag og bon appétit! 
Galette Bretonne / Fransk madpandekage med skinke, ost og spejlæg (4 stk.)
Pandekagedej:
100 g boghvedemel eller grahamsmel
25 g hvedemel
1 tsk fint salt
1 stort æg
2½ dl mælk
1½ dl koldt vand
Lidt olivenolie til stegning

Fyld:
8 skiver god skinke, fx prosciutto crudo (selvom det er italiensk og ikke fransk)
Lidt revet ost, fx gryére
4 æg
Salt og peber
Evt lidt rucolasalat

Instruktioner:
Ingredienserne til pandekagerne piskes sammen til en tynd dej, der stilles på køl 1-2 timer. 
Herefter bages pandekager på en varm pande med lidt olivenolie. På grund af den store mænge boghvede/grahamsmel er pandekagerne lidt mere sarte end almindelige pandekager, så de skal vendes lidt forsigtigt.
Dejen giver ca. 4 store pandekager. 

Hold pandekagerne varme i ovnen ved 100 grader, mens de fire æg steges som spejlæg.

Fordel skinken på de fire pandekager og drys med revet ost. Læg forsigtigt de fire æg øverst og fold pandekagens sider ind over fyldet. Krydr med salt og peber.

Server straks, evt. med lidt rucula som tilføjer en frisk smag til retten. 
 
Bon appétit! 


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)