D. 28. januar startede det kinesisk nytår. Festlighederne starter på dagen for den anden nymåne efter solhverv og varer 15 dage. Nu er vi så gået fra abens til hanens år. På Kina-portal.dk kan man se, at hanens år er karakteriseret ved at folk finder sammen i optog og demonstrationer, og at der på det storpolitiske område vil være en opblussen af partipolitiske og nationalistiske følelser. Det lyder jo umiddelbart ikke helt skudt ved siden af. Og så skulle det også være et godt år for singler at blive gift!
Godt nytår!
Kinesiske måne-cookies (12-14 stk)
100 g sukker
1 tsk vanilleekstrakt
250 g mel + ekstra til udrulning
1½ tsk kanel
1 æggehvide
Rør smør og sukker sammen og tilsæt vanilleekstrakten. Si mel og kanel i og rør til melet er optaget i smørret og dejen er som brødkrummer - dejen skal røres så lidt som muligt. Saml hurtigt dejen med æggehviden. Hvis dejen bliver meget klistret tilsættes lidt mere mel. Saml dejen til en kugle og læg på køl½-1 time.
Drys mel på bordet og arbejd kort dejen igennem, så den ikke er alt for hård. Pensl formene med mel. Formene skal bare lige være dækket af et tyndt lag mel, så dejen slipper. Hvis der er kommet for meget mel i, bankes de let mod bordfladen, så det overskydende mel falder ud. Pres herefter en mindre mængde dej godt ned i formene, skær overskydende dej væk og giv så formene en resolut bank ned i køkkenbordet (evt. flere gange), til dejen falder ud - nu som en fint formet småkage. Sæt dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Når al dejen er brugt op, sættes småkagerne på bagepladen på køl mindst ½ time, gerne længere.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Bag småkagerne midt i ovnen ca. 12-15 minutter, men hold godt øje med at de ikke bliver for mørke i farven. Afkøles før de spises. Kagerne kan holde sig en uges tid i en lufttæt beholder.
Kommentarer
Send en kommentar