Hummus bil lahmeHov...

Helt uplanlagt er der gået sommerferie i bloggen. Selvom jeg som altid har mange ideer til mad-retter og faktisk også har en del færdige billeder af gode sommer-retter, så kan jeg overhovedet ikke bekvemme mig til at få skrevet opskrifterne ned, og det er lige som om computer-skærmen bare overhovedet ikke trækker lige nu. Og det er såmænd ikke fordi jeg laver noget fornuftigt i stedet for (f.eks. er fjernsynsskærmen blevet ok flittigt brugt), men måske trænger jeg bare til at slukke for SoMe lidt? Ihvertfald tyder alt på, at der bliver droslet lidt ned for aktiviteten her på bloggen i ferien. 

Men den arabiske ret hummus bil lahme - der betyder hummus med krydret kød - når lige med her i svinget. Det er fløjlsblød hummus (jeg har lært et trick, som kan ses i opskriften) og saftigt krydret kød. Heri kan man dyppe både pitabrød eller grøntsager skåret i tynde skiver, f.eks. smager gulerødder og agurk rigtig godt til. En ret, der er god at lave til mange, evt. som del af en meze med flere små retter.

God sommer! Vi ses ind i mellem:-)
Hummus bil lahme (4 pers.)
Hummus:
2 ds. kikærter
2 spsk tahin
2 spsk friskpresset citronsaft
1 fed hvidløg
Ca. 1 dl vand
2 spsk god olivenolie (kan udelades)
Salt

Krydret kød:
400 g hakket oksekød eller lammekød - eller en blanding af disse to
1 tsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk allehånde
1 tsk kanel
1 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk kanel
1 spsk tomatpure (kan udelades)
Salt og peber

Desuden:
40 g ristede pinjekerner
En håndfuld frisk bredbladet persille
Citronskiver

Hummus:
Okay, den første del her er lidt besværligt og man kan godt lade være at gøre det, men det giver den blødeste hummus jeg nogensinde selv har lavet, så altså: Start med at dræne kikærterne for væske og smut dem så ud af deres tynde skind/skal. Det tager noget tid, men hvis man sætter noget god musik på eller får børnene til at hjælpe, går det ok hurtigt, og det er virkelig besværet værd (man kan selvfølgelig også bare bruge kikærterne som de er med skind på). De nu "nøgne" kikærter blendes nu grundigt med resten af ingredienserne til en helt glat og usandsynligt lækker hummus. Kom lidt ekstra vand i, hvis blenderen har svært ved at få fat. Smag til med salt og evt. ekstra citron. Stil til side ved stuetemperatur, mens du laver kødet.

Krydret kød:
Varm olien i en gryde eller pande og brun kødet heri. Kom krydderierne i. Hvis det virker meget tørt, kan man komme lidt tomatpure i. Smag til med salt og peber.

Kom hummus'en i en stor skål og anret kødet ovenpå. Drys med ristede pinjekerner og grofthakket bredbladet persille. 

Server retten varm eller lun med skiver af pitabrød og grøntsager til og evt. lidt citronskiver til at give et frisk pift til retten.

Kommentarer

Populære indlæg