Grøn gazpachoNår det er så varmt som nu (halleluja), har man sjældent lyst til at spise noget varmt. Jeg køber stort set altid mad ind til en uge ad gangen, så i forrige uge - da vejret lige en overgang var lidt so-so - havde jeg købt ind til lasagne. Ikke lige det man har lyst til, når solen så igen stråler fra en blå himmel bestrøet med enkelte små kumulus-skyer og temperaturen har listet sig op over 25 grader.

Nej, når det er varmt, er det der er brug for en let og svalende aftensmad - og her er den kolde spanske suppe gazpacho helt perfekt. Jeg har tidligere bragt nemme opskrifter på den skønne spise her på bloggen, både i original-udgaven (https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/05/lynhurtig-gazpacho-med-sprde.html) og med vandmelon (https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/06/vandmelon-gazpacho.html). Nyeste skud på stammen er mindst lige så lækker som disse to (mellem os sagt tror jeg faktisk, at denne er min favoritudgave). Den er lavet på ene grønne grøntsager og er helt tomat-fri. Den er meget hurtig at lave, da grøntsagerne bare skal renses og derefter blendes. Sammen med diverse toppings kan suppen fint udgøre et aftensmåltid, når det er så varmt som nu.
Grøn gazpacho (2-3 pers):
1 agurk
2 modne avocadoer
1 stor håndfuld frisk spinat
3 dl vand
½-1 hvidløgsfed
1 spsk god olivenolie (kan udelades)
Salt & peber
Evt lidt frisk mynte

Forslag til knas:
Friskbælgede ærter
Rugbrødschips
Friske mynteblade
Pistacienødder

Grøn gazpacho:
Skræl agurken og skær enderne af. Skær den i 3-4 stykker. Kom den i blenderen sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat suppe. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du vil have en tyndere suppe. Køl den af i køleskabet og server iskold eller ved rumtemperatur. Jeg foretrækker det sidste, fordi man bedre kan smage nuancerne. Server med alle de typer knas du kan komme på (se forslag).

Kommentarer

Populære indlæg