Jeg er blevet helt pjattet med gazpacho. Det er en supersommerlig ret, der smager skønt, er hurtig at bikse sammen i blenderen, og så er det en nem og lækker måde at få en masse rå grøntsager indenbords på.
Jeg har for ikke så længe siden bragt en opskrift på klassisk gazpacho her på bloggen (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/05/lynhurtig-gazpacho-med-sprde.html), men denne udgave indeholder vandmelon (= yum!!!) og er lidt mere spicy (= yum!!!). Prøv den på en hed sommerdag - hvis der skulle komme én af dem forbi.
Vandmelon-gazpacho (forret til 4 pers/ frokost til 2)
1/4 god, kernefattig vandmelon (ca. 500 g)
1 god dåse hakket tomat
1 rød peber
1-2 stængler bladselleri (kan udelades)
½ skrællet agurk
1 fed hvidløg
Juice fra 1 lime
½ tsk chipotle-chili
Salt og peber
Herudover:
Ristede, saltede græskarkerner
Friske krydderurter (f.eks. koriander, ærteskud og mynte)
Skær skallen af melonen, fjern eventuelle kerner, og skær melonkødet i store tern, der kan gå i en blender. Rens også den røde peber for stok og kerner, og skræl agurken. Hæld dåsetomat, vandmelon, rød peber, bladselleri, agurk, hvidløg, limejuice og chili i en blender, og blend til massen er helt glat - 3-4 minutter. Smag til med godt med salt og peber, og blend igen.
Sæt suppen på køl i mindst en time og gerne natten over, da smagen kun bliver bedre af at sætte sig lidt.
Server med græskarkerner og friske krydderurter.
Kommentarer
Send en kommentar