Gå videre til hovedindholdet

Vandmelon-gazpacho

Jeg er blevet helt pjattet med gazpacho. Det er en supersommerlig ret, der smager skønt, er hurtig at bikse sammen i blenderen, og så er det en nem og lækker måde at få en masse rå grøntsager indenbords på.

Jeg har for ikke så længe siden bragt en opskrift på klassisk gazpacho her på bloggen (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/05/lynhurtig-gazpacho-med-sprde.html), men denne udgave indeholder vandmelon (= yum!!!) og er lidt mere spicy (= yum!!!). Prøv den på en hed sommerdag - hvis der skulle komme én af dem forbi.


Vandmelon-gazpacho (forret til 4 pers/ frokost til 2)
1/4 god, kernefattig vandmelon (ca. 500 g)
1 god dåse hakket tomat
1 rød peber
1-2 stængler bladselleri (kan udelades)
½ skrællet agurk
1 fed hvidløg
Juice fra 1 lime
½ tsk chipotle-chili
Salt og peber

Herudover:
Ristede, saltede græskarkerner
Friske krydderurter (f.eks. koriander, ærteskud og mynte)

Skær skallen af melonen, fjern eventuelle kerner, og skær melonkødet i store tern, der kan gå i en blender. Rens også den røde peber for stok og kerner, og skræl agurken. Hæld dåsetomat, vandmelon, rød peber, bladselleri, agurk, hvidløg, limejuice og chili i en blender, og blend til massen er helt glat - 3-4 minutter. Smag til med godt med salt og peber, og blend igen.

Sæt suppen på køl i mindst en time og gerne natten over, da smagen kun bliver bedre af at sætte sig lidt.

Server med græskarkerner og friske krydderurter.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a