Gå videre til hovedindholdet

Fredagsdrinken: Vandmelon & jordbær slushie med tequila

Det har været nogle virkeligt intense uger, vi har haft os her i juni - med fødselsdage, sommerfester og sommerafslutninger i børnehave, skole og SFO. Faktisk er det ved at være lidt for meget for min introverte/små-autistiske personlighed med alle de aktiviteter og gøremål, der skal passes ud over alt det, man også skal nå at have afsluttet på arbejde, inden ferien (gudskelov) snart starter.

Så selvom man er på god gammeldags slankekur, som jeg jo er, kan man være nødsaget til at snige en lille fredags-drink ind over, og denne her er jo endda fuld af frugt, for goodness sake! Og så kan man ellers stå og nippe til den, mens man står i aften og ser Skt Hans-heksen blive brændt på bålet - og for mit vedkommende helt sikkert vil komme til at tænke på der i Game of Thrones, hvor (spoiler alert!) Stannis ofrer sin søde datter for at tilfredsstille the Lord of Light. Og så vil jeg også tænke på alle de rigtige kvinder, der blev brændt som hekse for ikke så forfærdeligt længe siden, for dem sender jeg en tanke hver gang det er Skt Hans, som jo ellers er sådan en fin og hyggelig midsommer tradition. For the night is dark and full of terrors, og det kræver da en drink, ikk´å? 

Man kan selvfølgelig lave denne slushie til sine børn også, bare uden tequila.

Rigtig god Skt Hans aften derude!


Vandmelon & jordbær slushie med tequila (1 stk)
100 g frosne vandmelons-tern
5-6 frosne jordbær
½ dl kold æblejuice
1 tsk flormelis
Juice fra 1 lime
1/4 dl tequila (eller lidt mere eller lidt mindre)
Evt. et par isterninger.

Alle ingredienser puttes i en blender og blendes godt igennem et par minutter til både vandmelon og jordbær er helt opløste. Er det svært for din blender at klare, kan du tilsætte lidt mere æblejuice. Bliver slushien så for flydende, kan et par isterninger tilsættes slushien, som så blendes igennem igen. Nyd straks!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)