Gå videre til hovedindholdet

Fredagsdrinken: Vandmelon & jordbær slushie med tequila

Det har været nogle virkeligt intense uger, vi har haft os her i juni - med fødselsdage, sommerfester og sommerafslutninger i børnehave, skole og SFO. Faktisk er det ved at være lidt for meget for min introverte/små-autistiske personlighed med alle de aktiviteter og gøremål, der skal passes ud over alt det, man også skal nå at have afsluttet på arbejde, inden ferien (gudskelov) snart starter.

Så selvom man er på god gammeldags slankekur, som jeg jo er, kan man være nødsaget til at snige en lille fredags-drink ind over, og denne her er jo endda fuld af frugt, for goodness sake! Og så kan man ellers stå og nippe til den, mens man står i aften og ser Skt Hans-heksen blive brændt på bålet - og for mit vedkommende helt sikkert vil komme til at tænke på der i Game of Thrones, hvor (spoiler alert!) Stannis ofrer sin søde datter for at tilfredsstille the Lord of Light. Og så vil jeg også tænke på alle de rigtige kvinder, der blev brændt som hekse for ikke så forfærdeligt længe siden, for dem sender jeg en tanke hver gang det er Skt Hans, som jo ellers er sådan en fin og hyggelig midsommer tradition. For the night is dark and full of terrors, og det kræver da en drink, ikk´å? 

Man kan selvfølgelig lave denne slushie til sine børn også, bare uden tequila.

Rigtig god Skt Hans aften derude!


Vandmelon & jordbær slushie med tequila (1 stk)
100 g frosne vandmelons-tern
5-6 frosne jordbær
½ dl kold æblejuice
1 tsk flormelis
Juice fra 1 lime
1/4 dl tequila (eller lidt mere eller lidt mindre)
Evt. et par isterninger.

Alle ingredienser puttes i en blender og blendes godt igennem et par minutter til både vandmelon og jordbær er helt opløste. Er det svært for din blender at klare, kan du tilsætte lidt mere æblejuice. Bliver slushien så for flydende, kan et par isterninger tilsættes slushien, som så blendes igennem igen. Nyd straks!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...