Gå videre til hovedindholdet

Fredagsdrinken: Vandmelon & jordbær slushie med tequila

Det har været nogle virkeligt intense uger, vi har haft os her i juni - med fødselsdage, sommerfester og sommerafslutninger i børnehave, skole og SFO. Faktisk er det ved at være lidt for meget for min introverte/små-autistiske personlighed med alle de aktiviteter og gøremål, der skal passes ud over alt det, man også skal nå at have afsluttet på arbejde, inden ferien (gudskelov) snart starter.

Så selvom man er på god gammeldags slankekur, som jeg jo er, kan man være nødsaget til at snige en lille fredags-drink ind over, og denne her er jo endda fuld af frugt, for goodness sake! Og så kan man ellers stå og nippe til den, mens man står i aften og ser Skt Hans-heksen blive brændt på bålet - og for mit vedkommende helt sikkert vil komme til at tænke på der i Game of Thrones, hvor (spoiler alert!) Stannis ofrer sin søde datter for at tilfredsstille the Lord of Light. Og så vil jeg også tænke på alle de rigtige kvinder, der blev brændt som hekse for ikke så forfærdeligt længe siden, for dem sender jeg en tanke hver gang det er Skt Hans, som jo ellers er sådan en fin og hyggelig midsommer tradition. For the night is dark and full of terrors, og det kræver da en drink, ikk´å? 

Man kan selvfølgelig lave denne slushie til sine børn også, bare uden tequila.

Rigtig god Skt Hans aften derude!


Vandmelon & jordbær slushie med tequila (1 stk)
100 g frosne vandmelons-tern
5-6 frosne jordbær
½ dl kold æblejuice
1 tsk flormelis
Juice fra 1 lime
1/4 dl tequila (eller lidt mere eller lidt mindre)
Evt. et par isterninger.

Alle ingredienser puttes i en blender og blendes godt igennem et par minutter til både vandmelon og jordbær er helt opløste. Er det svært for din blender at klare, kan du tilsætte lidt mere æblejuice. Bliver slushien så for flydende, kan et par isterninger tilsættes slushien, som så blendes igennem igen. Nyd straks!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)