Gå videre til hovedindholdet

Russisk kartoffelsalat

Denne kartoffelsalat er af russisk oprindelse, men er med tiden blevet populær i en lang række lande, især i Europa, Mellemøsten og Sydamerika. I Spanien kaldes den f.eks. Ensaladilla rusa og er en populær tapasret. Just goes to show, at god mad ikke kender nogen (lande)grænser.

Personligt synes jeg, at salaten er helt perfekt som sommermad og som grilltilbehør. Den har virkelig det hele: Nye kartofler, æg, masser af knasende grønt, surt og salt og en dejlig cremet dressing. Den laves traditionelt med skinke eller andet kød blandet i, men salaten smager altså også skønt helt og aldeles kødfri.  

Russisk kartoffelsalat (2 pers.)
10-12 små, nye kartofler
2 æg
2 gulerødder
En håndfuld grønne bønner/ haricort verts
En håndfuld ærter
10-12 sorte oliven
2 tsk kapers
5-6 cornichoner/små syltede agurker

50 g mayonaise
½ fed hvidløg
1 spsk citronsaft
Salt
Et lille bundt dild

Kartoflerne renses og koges. Derefter køles de lidt af. 

Hvis ærter og grønne bønner er fra frost, tøes de op ved at hælde lidt kogende vand over dem og lade dem stå et par minutter. Herefter hældes vandet fra og de tørres evt. med lidt køkkenrulle.

Sæt en kasserolle med vand over, og når vandet koger kommes de to æg i og koger 8 minutter (10 minutter, hvis du ønsker helt hårdkogte æg).

Gulerødderne skrælles og skæres i små stænger.

Mayonaise, presset hvidløg, citronsaft og salt røres godt sammen og smages til. 

Kartoflerne skæres i mundrette stykker og anrettes på et fad eller i en salatskål. Æggene pilles, skæres i kvarte og lægges ovenpå sammen med de andre ingredienser (gulerod, oliven, kapers, ærter, cornichoner). Kan serveres både lun og afkølet. Dressingen serveres i en skål ved siden af så man selv kan servere. Drys lidt dild over den færdige salat. Dilden smager også dejligt grofthakket og blandet i dressingen. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)