Gå videre til hovedindholdet

En Central Park picnic-kurv

New York, sommeren 2001. Min gode veninde Tania og jeg er på et måned-langt besøg hos hendes veninde, Iza, der bor i Astoria, Queens. Og én af de første aftener vi er der, inviterer Iza os med ind i Central Park, hvor der er gratis koncert med New York Philharmonics. Det er en lys og lun aften, stemningen blandt de mange fremmødte er fantastisk, og Iza har pakket en picnickurv til os med et blødt tæppe, snacks og champagne. Det er (nogle uger) før 9/11, og alt er godt, og man kan lægge sig på picnictæppet og kigge op i den lyseblå New York himmel, hvor enkelte skyer driver dovent forbi, mens New York Philharmonics spiller Strauss og Ravel - og det er fuldstændig magisk.

Jeg ved ikke, om der stadig findes noget så luksuriøst, som gratis koncerter i Central Park, men hvis der gør, er det her, hvad jeg ville pakke i min picnickurv og tage med ind på Central Parks Great Lawn: Noget sundt, noget sødt og noget læskende. Og så måske også lige en flaske champagne.
Beet 'n' berry smoothie

Oat & peanutbutter bites

Green goddess sandwich


Green Goddess sandwich (2 stk.)
2 boller/panini eller 4 stykker groft sandwichbrød
1 kugle mozzerella
1 avocado
½ agurk
Friske ærteskud eller sprød grøn salat
Pesto:
½ fed hvidløg
1 stor håndfuld friske basilikumblade
25 g. ristede pinjekerner
Ca. 25 g. revet parmesan ost
Ca. 1 dl. god olivenolie
Salt

Alle ingredienserne til pestoen blendes og smages til med salt. Pestoen smøres på brødet, som herefter fyldes med mozzerella, avocado og agurk skåret i tykke skiver. Toppes af med salat/ærteskud og den øverste skive brød (også smut med pesto). Pakkes godt ind og opbevares på køl til de skal spises/med på tur.

Oat & peanutbutter bites (ca. 16 stk.)
150 g. dadler
75 g. crunchy peanutbutter
25 g. finvalsede havregryn
20 g. mørk chokolade

Dadlerne og peanutbutter blendes til de er en snasket masse. Havregrynene blandes i (gerne med hænderne eller en gaffel). Chokoladen hakkes i små stykker og blandes i. Massen trilles til kugler, der stilles på køl til de skal bruges/med på tur.

Beet 'n' berry smoothies (2 stk.)
1 rødbede, skrællet og skåret i mindre stykker
150 g. frosne bær (jeg brugte jordbær og brombær)
1 frossen banan i mindre stykker (kan udelades)
3 dl. æblejuice

Det hele blendes og smages til. Smoothien hældes på flasker og opbevares på køl til de skal drikkes/med på tur.

Medbring også gerne frisk frugt og grønt som ekstra snacks. Og en flaske champagne.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...