Gå videre til hovedindholdet

En Central Park picnic-kurv

New York, sommeren 2001. Min gode veninde Tania og jeg er på et måned-langt besøg hos hendes veninde, Iza, der bor i Astoria, Queens. Og én af de første aftener vi er der, inviterer Iza os med ind i Central Park, hvor der er gratis koncert med New York Philharmonics. Det er en lys og lun aften, stemningen blandt de mange fremmødte er fantastisk, og Iza har pakket en picnickurv til os med et blødt tæppe, snacks og champagne. Det er (nogle uger) før 9/11, og alt er godt, og man kan lægge sig på picnictæppet og kigge op i den lyseblå New York himmel, hvor enkelte skyer driver dovent forbi, mens New York Philharmonics spiller Strauss og Ravel - og det er fuldstændig magisk.

Jeg ved ikke, om der stadig findes noget så luksuriøst, som gratis koncerter i Central Park, men hvis der gør, er det her, hvad jeg ville pakke i min picnickurv og tage med ind på Central Parks Great Lawn: Noget sundt, noget sødt og noget læskende. Og så måske også lige en flaske champagne.
Beet 'n' berry smoothie

Oat & peanutbutter bites

Green goddess sandwich


Green Goddess sandwich (2 stk.)
2 boller/panini eller 4 stykker groft sandwichbrød
1 kugle mozzerella
1 avocado
½ agurk
Friske ærteskud eller sprød grøn salat
Pesto:
½ fed hvidløg
1 stor håndfuld friske basilikumblade
25 g. ristede pinjekerner
Ca. 25 g. revet parmesan ost
Ca. 1 dl. god olivenolie
Salt

Alle ingredienserne til pestoen blendes og smages til med salt. Pestoen smøres på brødet, som herefter fyldes med mozzerella, avocado og agurk skåret i tykke skiver. Toppes af med salat/ærteskud og den øverste skive brød (også smut med pesto). Pakkes godt ind og opbevares på køl til de skal spises/med på tur.

Oat & peanutbutter bites (ca. 16 stk.)
150 g. dadler
75 g. crunchy peanutbutter
25 g. finvalsede havregryn
20 g. mørk chokolade

Dadlerne og peanutbutter blendes til de er en snasket masse. Havregrynene blandes i (gerne med hænderne eller en gaffel). Chokoladen hakkes i små stykker og blandes i. Massen trilles til kugler, der stilles på køl til de skal bruges/med på tur.

Beet 'n' berry smoothies (2 stk.)
1 rødbede, skrællet og skåret i mindre stykker
150 g. frosne bær (jeg brugte jordbær og brombær)
1 frossen banan i mindre stykker (kan udelades)
3 dl. æblejuice

Det hele blendes og smages til. Smoothien hældes på flasker og opbevares på køl til de skal drikkes/med på tur.

Medbring også gerne frisk frugt og grønt som ekstra snacks. Og en flaske champagne.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt