Gå videre til hovedindholdet

Vandmelonsalat med feta, rødløg og pinjekerner


Denne simple vandmelonssalat har de sidste mange år været min ubetingede yndlingssommersalat, som er mere end nem at lave og smager helt fantastisk. Det eneste krav er faktisk, at man får fat i en god og saftig vandmelon, og det kan såmænd være svært nok. Tit er de overmodne og grynede eller bare lyse og smagløse. Et trick skulle være at løfte melonen og banke på dem, og hvis den så er tung og lyder hul, når man banker på den, skulle den være lige i øjet, men jeg synes nu ikke altid, at det holder stik. Man kan godt risikere at få en overmoden vandmelon med sig hjem, og den fylder godt i skraldespanden, sådan én. Hvis man ikke kan finde en god vandmelon, er en saftig honningmelon en god stand-in i denne salat - og helt klart bedre end en dårlig vandmelon.

Hvis man til gengæld skulle være så heldig at få nallerne i en perfekt vandmelon, er denne salat en fantastisk måde at få det bedste ud af den. Den søde melon og den salte feta er et perfekt makkerpar, og med knas fra pinkekerner og rå rødløg har man den skønneste og nemmeste sommersalat, perfekt som grilltilbehør. 

Vandmelonsalat 
1/2 god kernefri vandmelon
100 g. feta
1/2 rødløg
55 g. pinjekerner (1 pose)
En lille håndfuld frisk mynte

Skær vandmelon-kødet i mundrette tern og kom det i en skål. Skær rødløget i tynde strimler og drys over. Rist pinjerkernerne på en tør pande over middel varme til de er gyldne og knasende - pas på de ikke brænder på. Drys pinjekernerne over vandmelonen. Fetaen brækkes i mindre stykker og drysses også over. Bland salaten sammen med let hånd og pynt med mynteblade.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)