Gå videre til hovedindholdet

Vandmelonsalat med feta, rødløg og pinjekerner


Denne simple vandmelonssalat har de sidste mange år været min ubetingede yndlingssommersalat, som er mere end nem at lave og smager helt fantastisk. Det eneste krav er faktisk, at man får fat i en god og saftig vandmelon, og det kan såmænd være svært nok. Tit er de overmodne og grynede eller bare lyse og smagløse. Et trick skulle være at løfte melonen og banke på dem, og hvis den så er tung og lyder hul, når man banker på den, skulle den være lige i øjet, men jeg synes nu ikke altid, at det holder stik. Man kan godt risikere at få en overmoden vandmelon med sig hjem, og den fylder godt i skraldespanden, sådan én. Hvis man ikke kan finde en god vandmelon, er en saftig honningmelon en god stand-in i denne salat - og helt klart bedre end en dårlig vandmelon.

Hvis man til gengæld skulle være så heldig at få nallerne i en perfekt vandmelon, er denne salat en fantastisk måde at få det bedste ud af den. Den søde melon og den salte feta er et perfekt makkerpar, og med knas fra pinkekerner og rå rødløg har man den skønneste og nemmeste sommersalat, perfekt som grilltilbehør. 

Vandmelonsalat 
1/2 god kernefri vandmelon
100 g. feta
1/2 rødløg
55 g. pinjekerner (1 pose)
En lille håndfuld frisk mynte

Skær vandmelon-kødet i mundrette tern og kom det i en skål. Skær rødløget i tynde strimler og drys over. Rist pinjerkernerne på en tør pande over middel varme til de er gyldne og knasende - pas på de ikke brænder på. Drys pinjekernerne over vandmelonen. Fetaen brækkes i mindre stykker og drysses også over. Bland salaten sammen med let hånd og pynt med mynteblade.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)