Gå videre til hovedindholdet

Sprøde majsbrøds-vafler med pocheret æg og tex-mex


Jeg elsker mexikansk mad og tex mex. Smagene, farverne, teksturerne, kombinationsmulighederne - it's all good!

Opskriften på majsbrødsvaflerne her er i det store og hele tyvstjålet fra den fremragende blog Smitten Kitchen (https://smittenkitchen.com/), hvor man kan finde mange skønne opskrifter. Deb Perelman, som har bloggen, foreslår, at man spiser disse sprøde himmerigsmundfulde til morgenmad, men fordi vaflerne er salte og ikke søde, synes jeg, de passer lige så godt til en frokost eller aftensmad, især når de som her serveres med æg, bønner og grønt/lyserødt. 

Retten er relativt hurtig at smide sammen. Eneste udfordring kan være at lave vafler (som smager bedst helt friskbagte) og porchere æg (som også skal serveres lige, når de er færdige) på samme tid, men hvis man lige får timet det, er dette en hurtig og nem ret at lave. Sprøde vafler, bløde æg, cremede bønner og avocado, syrlige, knasende løg og frisk koriander - jeg ved ikke, hvad man mere kunne ønske sig. 


Majsbrøds-vafler (ca. 8 stk.)
100 g. majsmel
100 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk fint salt
2,5 dl kærnemælk
25 g. smeltet smør + ekstra til stegning
1 æg

Bland majsmel, mel, bagepulver, natron og salt i en skål. I en anden skål blandes kærnemælk, smeltet smør og æg. Bland det våde i det tørre med en gaffel. Det skal kun lige blandes, så der ikke er klumper i og giver en ret fast dej. 

Lad dejen stå og hvile, mens vaffeljernet varmes op. Bag vaflerne med en lille klat smør i vaffeljernet, til vaflerne er gylde og sprøde, 3-4 minutter. Er bedst helt nybagte.

Pocherede æg
2 friske æg
Vand og salt

Hvis du har din egen metode til at pochere æg, så brug endelig den. Min bedste metode er som følger:
Brug friske æg! Bring en kasserolle med letsaltet vand i kog. Skru ned, så vandet ikke bulderkoger, men bare lige simrer. Slå æggene ud i hver sin lille skål. Rør rundt i det simrende vand og hæld derefter forsigtigt det ene æg ned i midten. Bliv ved med at røre rundt i nogle sekunder til ægget har samlet sig om sig selv. Gør lige sådan med det andet æg. Simrer 3 minutter for æg med fast hvide og flydende blomme.

Rødløg-pickles (kan/bør laves dagen i forvejen)
1 rødløg
1 dl hvidvinseddike
½ dl sukker
1 tsk salt

Eddikke, sukker og salt bringes i kog og simrer indtil sukkeret er opløst - 1-2 minutter. Tages af varmen og køler lidt af. Løget skæres i tynde skiver, og både løg og lage hældes i et rent glas og stilles på køl mindst ½ time eller natten over, til løget er smukt lyserødt.

Derudover:
2 modne avocadoer
1 dåse sorte bønner (black beans)
En stor dusk frisk koriander
Tabasco sauce

Vaflerne anrettes med æg, løg, bønner (som evt. kan lunes lidt, men også smager fint let afdryppede og lige fra dåsen) og avocadoer skåret i halve. Pynt med en god gang koriander og dryp med tabasco. Nydes straks!


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)