Gå videre til hovedindholdet

Sprøde majsbrøds-vafler med pocheret æg og tex-mex


Jeg elsker mexikansk mad og tex mex. Smagene, farverne, teksturerne, kombinationsmulighederne - it's all good!

Opskriften på majsbrødsvaflerne her er i det store og hele tyvstjålet fra den fremragende blog Smitten Kitchen (https://smittenkitchen.com/), hvor man kan finde mange skønne opskrifter. Deb Perelman, som har bloggen, foreslår, at man spiser disse sprøde himmerigsmundfulde til morgenmad, men fordi vaflerne er salte og ikke søde, synes jeg, de passer lige så godt til en frokost eller aftensmad, især når de som her serveres med æg, bønner og grønt/lyserødt. 

Retten er relativt hurtig at smide sammen. Eneste udfordring kan være at lave vafler (som smager bedst helt friskbagte) og porchere æg (som også skal serveres lige, når de er færdige) på samme tid, men hvis man lige får timet det, er dette en hurtig og nem ret at lave. Sprøde vafler, bløde æg, cremede bønner og avocado, syrlige, knasende løg og frisk koriander - jeg ved ikke, hvad man mere kunne ønske sig. 


Majsbrøds-vafler (ca. 8 stk.)
100 g. majsmel
100 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk fint salt
2,5 dl kærnemælk
25 g. smeltet smør + ekstra til stegning
1 æg

Bland majsmel, mel, bagepulver, natron og salt i en skål. I en anden skål blandes kærnemælk, smeltet smør og æg. Bland det våde i det tørre med en gaffel. Det skal kun lige blandes, så der ikke er klumper i og giver en ret fast dej. 

Lad dejen stå og hvile, mens vaffeljernet varmes op. Bag vaflerne med en lille klat smør i vaffeljernet, til vaflerne er gylde og sprøde, 3-4 minutter. Er bedst helt nybagte.

Pocherede æg
2 friske æg
Vand og salt

Hvis du har din egen metode til at pochere æg, så brug endelig den. Min bedste metode er som følger:
Brug friske æg! Bring en kasserolle med letsaltet vand i kog. Skru ned, så vandet ikke bulderkoger, men bare lige simrer. Slå æggene ud i hver sin lille skål. Rør rundt i det simrende vand og hæld derefter forsigtigt det ene æg ned i midten. Bliv ved med at røre rundt i nogle sekunder til ægget har samlet sig om sig selv. Gør lige sådan med det andet æg. Simrer 3 minutter for æg med fast hvide og flydende blomme.

Rødløg-pickles (kan/bør laves dagen i forvejen)
1 rødløg
1 dl hvidvinseddike
½ dl sukker
1 tsk salt

Eddikke, sukker og salt bringes i kog og simrer indtil sukkeret er opløst - 1-2 minutter. Tages af varmen og køler lidt af. Løget skæres i tynde skiver, og både løg og lage hældes i et rent glas og stilles på køl mindst ½ time eller natten over, til løget er smukt lyserødt.

Derudover:
2 modne avocadoer
1 dåse sorte bønner (black beans)
En stor dusk frisk koriander
Tabasco sauce

Vaflerne anrettes med æg, løg, bønner (som evt. kan lunes lidt, men også smager fint let afdryppede og lige fra dåsen) og avocadoer skåret i halve. Pynt med en god gang koriander og dryp med tabasco. Nydes straks!


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte