Svensk kladdkaka med karamel og havsaltHvis man er typen, der godt kan lide at slikke den sidste rå kagedej af skeen, er denne kage lige sagen. 

Kladdkaka er den svenske udgave af en brownie, og en kage mere klistret og snasket og chokolade't end det her, skal man lede længe efter. Faktisk kan man helt selv bestemme præcist, hvor snasket man vil have den ved at bage kagen hhv. et par minutter længere (for en fastere kage) eller kortere (for en snasket og våd kage). Den er desuden utroligt nem at bage. Det er helt klart sådan en kage, børnene nemt kan være med til at bage. 

Den helt basale kladdkaka er skøn!! Her er dog lavet en variant, hvor der ganske enkelt er kommet stykker af chokolade med karamel og havsalt ovenpå den ubagte kage. Det giver lidt ekstra smag og knas til denne bløde, vidunderlige kage. Heja Sverige!

Kladdkaka med karamel og havsalt (9 STORE stykker)
150 g smør + ekstra til at smørre formen
3 æg
3 dl sukker
200 g mel
1 dl kakao (usødet)
1 tsk vanillesukker
1 nip fint salt
100 g. mørk chokolade med karamel og havsalt (eller din yndlingschokolade)

Varm ovnen op til 180 grader varmluft.

Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme. Slå imens æggene ud i en skål og rør sukkeret ud heri. Rør det smeltede smør i. Bland alle de tørre ingredienser (mel, kakao, vanille og salt i en anden skål og sigt det ned i smørblandingen. 

Hæld dejen i en smurt form på ca. 25x25 cm. Knæk chokoladen i mindre stykker og fordel dem ovenpå dejen. Bag nu kagen mellem 10 og 14 minutter. 10 minutter giver en meget klistret kage, mens 14 min. giver en mere fast kage. Det er smag og behag.

Kagen smager godt, mens den stadig er lun, men smager også virkelig godt afkølet. Kan holde sig et par dage ved stuetemperatur, pakket i husholdningsfilm eller lign. Smaklig måltid, som de siger i Sverige

Kommentarer

Populære indlæg