Peanutbutter & jam morgengrødFor et par år eller tre siden blev grød i alverdens forskellige udformninger en superhip spise, men jeg er simpelthen sådan en last mover, at jeg først er kommet med på grødbølgen nu (hvor grødbølgen muligvis er ovre igen?). 

Hvorom alting er, så er varm grød en vidunderlig spise at starte sin dag med på en kold efterårsmorgen, så her er mit bud på en utrolig simpel havregrød, der mest udemærker sig pga. toppingen: Syrligt-søde bær, cremet peanutbutter og græsk yoghurt og ikke mindst knasende græskarkerner. Hurtigt, nemt, mættende og lækkert!
Peanutbutter & jam morgengrød (1 pers.)
Grød:
1½ dl finvalsede havregryn
1½ dl koldt vand
1½ dl mælk
Lidt salt 

Toppings:
2 dl bær, evt fra frost (jeg har brugt brombær)
1 tsk rørsukker
1 spsk vand
1 spsk græsk yoghurt
1 spsk crunchy peanutbutter
1-2 spsk ristede græskarkerner

Kom havregryn, vand og mælk i en kasserolle og varm det op til kogepunktet ved middelvarme. Rør rundt med jævne mellemrum, så grøden ikke brænder fast. Smag til med salt.

Varm bærrene op i en anden kasserolle med lidt sukker og vand. Lad det varme godt igennem til bærrene er helt tøet op og en lækker saft har dannet sig i bunden af kasserollen.

Kom grøden i en skål eller dyb tallerken og kom yoghurt og peanutbutter på. Hæld bær og saft over og drys med græskerkerner og dig in.

Kommentarer

Populære indlæg