New England corn chowder med bacon


Det skyldes sandsynligvis, at jeg har læst alt for mange John Irving bøger i mine formative år, men jeg har bare et eller andet med New England, hvor stort set alle Irvings fortællinger foregår. Jeg har faktisk også lige genlæst en af hans tidlige bøger, Verden ifølge Garp. Den er fra 1978, og den holder faktisk stadig, hallo! Hvis man kan lide en god, rørende, sjov - og lang - historie med et stort og ofte spøjst persongalleri og en masse flagrende tråde, der bindes fint sammen til sidst, så kan jeg kun anbefale Irving - især hans tidlige men også hans senere værker.

Og grunden til at jeg kommer ind på alt det her er selvfølgelig, at dagens opskrift er en New England corn chowder. Det er en lækker, lunende suppe, der passer perfekt til grå og blæsende efterårsdage (mens man evt. drømmer sig til New England).
New England corn chowder med bacon (4 pers.)
150 g bacon i skiver
1 løg
En spiseskefuld smør (til at stege i)
½ kg kartofler
1 liter kyllingefond
Rå majskerner fra 3 majskolber (eller 4 dl frosne rå majskerner)
½-1 tsk chipotle chili
150 g. lagret cheddarost
1-2 dl mælk (eller fløde)
Salt & peber
Evt. lidt hakket persille og revet cheddarost til servering

Skær baconen i mindre stykker og steg dem sprøde i en varm gryde. Læg dem over på et stykke køkkenrulle og stil til side til servering - smid ikke baconfedtet i gryden ud.

Hak løget fint og steg det over medium varme i baconfedtet til de er bløde og gennemsigtige. Skræl imens kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, og kom dem i gryden og lad dem stege med i et par minutter. 

Kom kyllingefond, chili og rå majs i gryden. Kog op og lad simre under låg i 15 min eller til kartoflerne er helt mørre. 

Tag gryden af varmen og brug en stavblender til at blende suppen glat. Hvis man gerne vil have lidt mere struktur i suppen, kan man tage lidt af suppen med hele majs samt kartoffel- og løgstykker fra, inden der blendes, og så tilsætte dette igen bagefter.

Sæt gryden tilbage over varmen og tilsæt ost og mælk/fløde. Når osten er helt smeltet, smages suppen til med salt og peber og evt. lidt mere chili. Serveres straks sammen med den sprøde bacon, persille og evt. lidt ekstra revet cheddarost.

Kommentarer

Populære indlæg