HalwaHalwa er en indisk dessert, der åbenbart virkelig skiller vandene. 

I går havde vi vores årlige seminar-dag på det center, hvor jeg arbejder, og jeg havde fået æren af at arrangere aftensmaden. Vi havde lånt et stort skolekøkken og lavede sammen en masse forskellige indiske retter, hvilket var vildet hyggeligt. Til dessert fik vi så halwa. Reaktionen på denne dessert var mildt sagt blandet: Nogle var ret vilde med den, tog flere gange, syntes den smagte sødt og lidt julet, og et par stykker ville endda gerne have resterne med hjem. Andre levnede efter få bidder eller nøjedes med vanille-isen. Så det er ikke en dessert for alle.

Halwa findes i mange varianter, f.eks. med rødbede, banan eller brød, men jeg har indtil videre kun prøvet denne med gulerod. Det er en meget sød og blød dessert med en smule knas og tekstur fra nødderne. Sammen med vanille-is er det en fortræffelig afslutning på et krydret måltid. 

En stor tak til Kamilla for lån af (med hendes egne ord) indisk tingel-tangel.
Halwa med gulerod (4-6 pers.)
½ kg gulerødder
½ dl usaltede cashewnødder
1 spsk ghee/smør
½ dl rosiner
½ da sødet kondenseret mælk
2 dl mælk
½ dl sukker
1 tsk kardemomme
Hakkede pistacienødder
Vanille-is til servering

Skræl og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet og hak cashewnødderne groft. 

Smelt ghee/smør i en tykbundet pande og steg rosiner og cashewnødder over middel varme. Kom gulerødderne i og steg videre i 5 min. Rør ind i mellem. Hæld kondenseret mælk, mælk, sukker og kardemomme i. Bring i kog (husk at røre rundt ind i mellem) og lad simre indtil væsken er kogt næsten helt ind, ca. ½-1 time.

Server lun med vanille-is og drys med hakkede pistacie-nødder og evt. spiselige blomster (på billedet lidt af de sidste morgenfruer fra haven samt lidt rosenblade).

Kommentarer

Populære indlæg