Agua de Jamaica


Jeg er egentlig ikke helt færdig med Tysklands-temaet her på bloggen, men i anledning af det overdrevent varme vejr, er jeg lige nødt til at dele den her opskrift på en helt fantastisk læskende og lækker og nem sommerdrik, nemlig agua de Jamaica (selv navnet er lækkert). Drikken stammer faktisk ikke fra Jamaica, men derimod fra Mexico og er baseret på hibiscus te. Den smager friskt og sødt og er helt vidunderlig at køle ned med her i varmen, så lav en stor portion. ¡Salud!

Agua de Jamaica (lidt over 1 liter)
40 g hibiskuste (eller anden blomsterte hvori der indgår hibiscus)
1,2 l koldt vand
125 g sukker (eller lidt mindre hvis du foretrækker en mindre sød te)
1 stang kanel
15 g frisk ingefær, skrællet og i skiver (kan udelades)
2 øko-lime
En masse isterninger
Evt lidt danskvand at fortynde med

Instruktioner:
Kom te, vand, sukker, skiveskåret ingefær og kanelstang i en gryde og kog det hele op under omrøring. Lad simre et par minutter. Læg derefter låg på og lad afkøle til stuetemperatur (eller i dette varme vejr kan det være nødvendigt at tage køleskabet i brug også).

Hæld teen gennem en finmasket si ned i en skål eller en kande, og stil på køl til væsken er helt kold.

Smag teen til med frisk limesaft. 

Server med masser af isterninger, lime i skiver og evt. lidt danskvand, hvis nogen synes blandingen er blevet lige skrap nok (det er den ikke, men det kan der jo være sarte sjæle, der synes).

Kommentarer

Populære indlæg