Gå videre til hovedindholdet

Agua de Jamaica


Jeg er egentlig ikke helt færdig med Tysklands-temaet her på bloggen, men i anledning af det overdrevent varme vejr, er jeg lige nødt til at dele den her opskrift på en helt fantastisk læskende og lækker og nem sommerdrik, nemlig agua de Jamaica (selv navnet er lækkert). Drikken stammer faktisk ikke fra Jamaica, men derimod fra Mexico og er baseret på hibiscus te. Den smager friskt og sødt og er helt vidunderlig at køle ned med her i varmen, så lav en stor portion. ¡Salud!

Agua de Jamaica (lidt over 1 liter)
40 g hibiskuste (eller anden blomsterte hvori der indgår hibiscus)
1,2 l koldt vand
125 g sukker (eller lidt mindre hvis du foretrækker en mindre sød te)
1 stang kanel
15 g frisk ingefær, skrællet og i skiver (kan udelades)
2 øko-lime
En masse isterninger
Evt lidt danskvand at fortynde med

Instruktioner:
Kom te, vand, sukker, skiveskåret ingefær og kanelstang i en gryde og kog det hele op under omrøring. Lad simre et par minutter. Læg derefter låg på og lad afkøle til stuetemperatur (eller i dette varme vejr kan det være nødvendigt at tage køleskabet i brug også).

Hæld teen gennem en finmasket si ned i en skål eller en kande, og stil på køl til væsken er helt kold.

Smag teen til med frisk limesaft. 

Server med masser af isterninger, lime i skiver og evt. lidt danskvand, hvis nogen synes blandingen er blevet lige skrap nok (det er den ikke, men det kan der jo være sarte sjæle, der synes).

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)