Gå videre til hovedindholdet

Agua de Jamaica


Jeg er egentlig ikke helt færdig med Tysklands-temaet her på bloggen, men i anledning af det overdrevent varme vejr, er jeg lige nødt til at dele den her opskrift på en helt fantastisk læskende og lækker og nem sommerdrik, nemlig agua de Jamaica (selv navnet er lækkert). Drikken stammer faktisk ikke fra Jamaica, men derimod fra Mexico og er baseret på hibiscus te. Den smager friskt og sødt og er helt vidunderlig at køle ned med her i varmen, så lav en stor portion. ¡Salud!

Agua de Jamaica (lidt over 1 liter)
40 g hibiskuste (eller anden blomsterte hvori der indgår hibiscus)
1,2 l koldt vand
125 g sukker (eller lidt mindre hvis du foretrækker en mindre sød te)
1 stang kanel
15 g frisk ingefær, skrællet og i skiver (kan udelades)
2 øko-lime
En masse isterninger
Evt lidt danskvand at fortynde med

Instruktioner:
Kom te, vand, sukker, skiveskåret ingefær og kanelstang i en gryde og kog det hele op under omrøring. Lad simre et par minutter. Læg derefter låg på og lad afkøle til stuetemperatur (eller i dette varme vejr kan det være nødvendigt at tage køleskabet i brug også).

Hæld teen gennem en finmasket si ned i en skål eller en kande, og stil på køl til væsken er helt kold.

Smag teen til med frisk limesaft. 

Server med masser af isterninger, lime i skiver og evt. lidt danskvand, hvis nogen synes blandingen er blevet lige skrap nok (det er den ikke, men det kan der jo være sarte sjæle, der synes).

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)