Mezzo mix / SpeziI år gik ferien til nabolandet mod syd, Tyskland. 

Jeg er meget vild med Tyskland. Ikke mindst de smukke og charmerende små byer, sproget og selvfølgelig maden. Desværre var det rigtig sølle vejr, mens vi var der. Koldt og lidt regnfuldt. Men maden var der absolut ikke noget i vejen med, så de næste par indlæg på bloggen her, vil have tysk tema.

I anledning af det varme vejr, hvor det er særligt vigtigt at få nok at drikke, lægger vi ud med den kolde og læskende drik Mezzo mix, som i Tyskland kan købes overalt som en "rigtig" sodavand på flaske (den går også under navnet Spezi), og i al sin enkelhed er en blanding af cola og appelsinsodavand. Den udmærker sig ved at være knap så sød som ren cola og meget forfriskende. I den hjemmelavede udgave er det vigtigt at bruge en god cola og især en god og ikke for sød appelsin sodavand, så drikken ikke bliver for sukret. Den skal desuden drikkes iskold - ellers kan det være lige meget. Wohl bekomms!
Mezzo mix
1/2 del god, ikke for sød cola
1/2 del god og ikke for sød appelsinsodavand (jeg brugte Sanpellegrino Aranciata)
Lidt citron til pynt
Isterninger

Instruktioner:
Fyld et glas halvt med isterninger. Fyld glasset halvt op med cola og top af med appelsinsodavand. Drik som den er eller bland de to slags sodavand sammen. Pynt med en skive citron. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg