Mere kinesisk nytår: Egg-fried ris med sprøde grøntsager i peanutbutter-sauce


I anledning af det kinesiske nytår, der løber over hele 15 dage (noget jeg synes vi godt kunne lære noget af - især med den alt for korte arbejdsgiver-jule-og-nytårs-"ferie" vi har haft i år) kommer her endnu en kinesisk opskrift. Denne gang er det super nemme og lækre egg fried rice med masser af grøntsager.

Faktisk er det ren restemad: Man kan bruge de grøntsager man har til at ligge i køleskabet og ikke kan få sig selv til at smide ud før om et par dage, når de er blevet gamle og slatne, og hvis man så oveni har en rest ris, tager det ikke mange minutter at smække denne ret sammen. Jeg er vild med peanutbutter og har derfor lavet peanutbutter-dressing til, men retten kan også fint spises med soya eller sød chilisauce.

Ris stegt med æg og sprøde grøntsager i peanutbuttersauce
(4 pers.)
3 dl kogte ris
2 + 2 spsk olie
2 gulerødder
1 broccoli
1 rød peber
Et bundt forårsløg
2 æg
Salt

Hvis du ikke ligger inde med en rest kogt ris, så kog risen efter anvisningerne på pakken. Imens kan du snitte grøntsagerne: Den røde peber og gulerødderne skæres i tynde stave (julienne), forårsløgene skæres i tynde skiver og broccolien deles i små bukketer. Olien varmes i en stor pande eller wok, og grøntsagerne steges ved høj varme i 3-4 minutter. Giv dem et drys salt. Grøntsagerne skal endelig ikke blive bløde, bare sprøde og møre. Grøntsagerne tages af panden og over i en skål og sættes til siden. Så er det risens tur til at få samme omgang: Lidt mere olie varmes på panden, og risen varmes godt igennem ved relativt høj varme. Rør i risen ind i mellem, så den ikke brænder på. Æggene slås ud i en skål og røres let sammen. Når du efter et par minutter er tilfreds med risen, skubber du risen lidt ind til siden og hælder de sammenpiskede æg på panden. Rør rundt i dem, så de bliver til scrambled eggs. Når æggene er næsten faste men stadig lidt snaskede, blandes de godt ind i risen og grøntsagerne blandes heri. Det hele varmes igennem et minuts tid. Serveres med peanutbuttersaucen.og saltede peanuts, soyasauce og sød eller stærk chilisauce

Peanutbuttersauce
3 generøse spsk peanutbutter, smooth eller chunky
2 tsk soya
½ spsk sesamolie
1 spsk sukker
2 spsk risvinseddike
1 spsk
Salt

Alle ingredienserne røres godt sammen. Smag til med salt og sukker.

Kommentarer

Populære indlæg