Chopped salad med perlespeltJeg er totalt januar-ramt. De mange dage i træk, hvor man ikke ser skyggen af solen (get it?), gør mig fuldstændig energiforladt. Det smukke solskin i dag hjælper dog straks på humøret, og det samme gør en omgang salat med finthakkede grøntsager, der føles som en skålfuld solskin med energi og masser af vitaminer.

Chopped salad er en amarikansk salat, der består af helt almindelige ingredienser som tomat og agurk, der bare smager bedre, fordi de er hakket i fine tern og blandet sammen med en simpel, men lækker dressing. Jeg har tilføjet lidt perlespelt her, så salaten kan fungere som en lidt mere mættende frokost eller let aftensmad. Men spelten kan sagtens udelades og salaten serveres som tilbehør til aftensmaden.
Chopped salad med perlespelt (2 pers)
2 dl perlespelt
4-5 salatblade
1 lille ds majs
1 rød peber
½ agurk
2 tomater
1 lille rødløg
1 stor gulerod
1-2 stilke blegselleri
Lidt fetaost

Dressing
3 spsk olivenolie
1½ spsk hvidvinseddike
1 tsk sød sennep
Lidt finthakket persille (kan udelades)
Salt og peber

Instruktioner:
Kog perlespelten efter instruktionerne på pakken (typisk 2 dl spelt til 4 dl kogende saltet vand i ca 15 min, til de er mørre) og lad køle af til rumtemperatur.

Skær salatblade, rød peber, blegselleri, tomat, agurk, gulerod og rødløg i meget små tern og bland det hele i en skål sammen med den kogte perlespelt og drænede majs. Pisk alle ingredienserne til dressingen grundigt sammen, smag til og hæld over salaten. Bland godt. Drys med lidt fetaost.

Kommentarer

Populære indlæg