Rødbede latte



Jeg er i gang med at researche lidt på Malmø (selvom jeg har været der før - se selv her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/03/24-timer-i-malm.html), fordi jeg skal derover på en kort venindetur i slutningen af marts. I den forbindelse har jeg også kigget lidt på spisesteder, og Malmø virker til at være noget mere fremme i skoene i forhold til vegetar/veganer-området end Århus. Der var ihvertfald rigeligt med steder, hvor man kunne mæske sig i cashew-ricotta, rødbede carpaccio eller blomkålschips. Og så faldt jeg over et sted, hvor man kunne få rødbede latte. Rød-be-de-lat-te! Altså ligesom en cafe latte, men med rødbede. Dét måtte jeg straks afprøve. And guess what? Det smager herregodt. Ikke bare sådan sundt-godt, men rigtigt godt-godt. Jeg havde frygtet at rødbeden kunne blive for jord-agtig i smagen, men det var den slet ikke. Havremælken er sikkert også med til at gøre drikken sød og lækker. Så kan du lide latte og grøntsags-smoothies eller - juice, så er den her helt klart værd at prøve.

Sidder nu og overvejer om en gulerods latte måske kunne være noget...
Rødbede latte
1½ dl rødbedesaft (købes færdigt på flaske (står henne ved juicen) eller friske, skrællede rødbeder presses i juicepresser - men hvem har tid til at vaske den op bagefter?)
1/4 tsk fintrevet ingefær (kan udelades)
2 dl havremælk

Instruktioner:
Rør ingefæren ud i rødbedesaften og varm væsken op til lige under kogepunktet i en lille kasserolle. Hæld i et krus.

Skum imens havremælken i en mælkeskummer, og hæld den oveni den varme rødbedesaft. 

Nydes straks - og pas på ikke at spilde rødbede på tøj/møbler/gulv/mv. (Venlig hilsen mor).

Kommentarer

Populære indlæg