Pastasalat med broccoli-pestoÅååh, den der pesto, 
hvad gør de ikke for den pesto? 
Tag din skudsikre vest på,
for nu pakker vi pesto.

Siden jeg så Ternet Ninja for et par måneder siden, kan jeg ikke høre eller bare tænke ordet pesto, uden at Anders Matthesens pesto-sang begynder at køre i båndsløjfe i mit hoved, og således også da jeg lavede denne nemme pastasalat med broccolipesto.

Jeg har haft lidt svært ved at få taget ordentligt godt hul på 2020 og skyder skylden på det grå og triste vejr og en bjæffende tør hoste, der ikke vil slippe sit tag. Min madlavning har ligeledes heller ikke været særligt inspireret, men selvom retten her hverken er eksotisk eller noget som helst, så er den da sådan lidt januar-halvsund foruden også at være rigtig lækker. Jeg bilder mig ind, at retten er mere sund, end når man bruger almindelig pesto, fordi der blendes broccoli i - og det betyder ihvertfald, at det glider ned hos mine to børn, der ellers ikke er de største fans af den grønne kål. Broccolien giver en mere mildt smagende pesto, og selvom den dufter lidt (okay, rimelig meget) af kål, når den blendes, smager den ikke meget tydeligt igennem.

Og husk nu: I badetøfler eller festsko - der' ingen dresscode for pesto: https://www.youtube.com/watch?v=EN7Rv-uZqCU

Pastasalat med broccolipesto (4 pers)
250 g grove penne eller anden pasta
1 avocado
10-12 sugar snaps (eller sukkerærter)
1 lille glas tomater i olie
1 lille glas artiskokker i olie
Lidt rå broccoli i små buketter
Lidt saltede græskarkerner

Broccolipesto:
150-200 g broccoli
½ dl saltede græskarkerner
½ dl olivenolie
1 stor håndfuld frisk basilikum
½ dl revet parmesan (eller lignende)
Salt

Instruktioner:
Kog pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisningerne på posen. Lad dryppe af og afkøle til stuetemperatur.

Til pestoen skæres broccolien i mindre buketter, der blancheres 5-6 min i letsaltet vand, til broccolien er mør, men ikke blød eller udkogt. Lad afkøle og blend den derefter sammen med olie, græskarkerner, basilikum og parmesan. Kom evt. en anelse vand, hvis pestoen er meget fast. Jeg kan godt lide at blende pestoen ret glat, men man kan også lave en grovere pesto ved blot at blende kortere tid. Smag til med salt.

Bland pasta og pesto og kom det i en stor skål. Skær sugar snaps, avocado og broccoli i mindre stykker. Dræn tomater og artiskok for olie, og skær dem evt. i mindre stykker. Bland det hele sammen med pastaen og drys med græskarkerner.

Kan fint holde sig til dagen efter på køl.

Kommentarer

Populære indlæg