Gå videre til hovedindholdet

Pastasalat med broccoli-pesto



Åååh, den der pesto, 
hvad gør de ikke for den pesto? 
Tag din skudsikre vest på,
for nu pakker vi pesto.

Siden jeg så Ternet Ninja for et par måneder siden, kan jeg ikke høre eller bare tænke ordet pesto, uden at Anders Matthesens pesto-sang begynder at køre i båndsløjfe i mit hoved, og således også da jeg lavede denne nemme pastasalat med broccolipesto.

Jeg har haft lidt svært ved at få taget ordentligt godt hul på 2020 og skyder skylden på det grå og triste vejr og en bjæffende tør hoste, der ikke vil slippe sit tag. Min madlavning har ligeledes heller ikke været særligt inspireret, men selvom retten her hverken er eksotisk eller noget som helst, så er den da sådan lidt januar-halvsund foruden også at være rigtig lækker. Jeg bilder mig ind, at retten er mere sund, end når man bruger almindelig pesto, fordi der blendes broccoli i - og det betyder ihvertfald, at det glider ned hos mine to børn, der ellers ikke er de største fans af den grønne kål. Broccolien giver en mere mildt smagende pesto, og selvom den dufter lidt (okay, rimelig meget) af kål, når den blendes, smager den ikke meget tydeligt igennem.

Og husk nu: I badetøfler eller festsko - der' ingen dresscode for pesto: https://www.youtube.com/watch?v=EN7Rv-uZqCU

Pastasalat med broccolipesto (4 pers)
250 g grove penne eller anden pasta
1 avocado
10-12 sugar snaps (eller sukkerærter)
1 lille glas tomater i olie
1 lille glas artiskokker i olie
Lidt rå broccoli i små buketter
Lidt saltede græskarkerner

Broccolipesto:
150-200 g broccoli
½ dl saltede græskarkerner
½ dl olivenolie
1 stor håndfuld frisk basilikum
½ dl revet parmesan (eller lignende)
Salt

Instruktioner:
Kog pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisningerne på posen. Lad dryppe af og afkøle til stuetemperatur.

Til pestoen skæres broccolien i mindre buketter, der blancheres 5-6 min i letsaltet vand, til broccolien er mør, men ikke blød eller udkogt. Lad afkøle og blend den derefter sammen med olie, græskarkerner, basilikum og parmesan. Kom evt. en anelse vand, hvis pestoen er meget fast. Jeg kan godt lide at blende pestoen ret glat, men man kan også lave en grovere pesto ved blot at blende kortere tid. Smag til med salt.

Bland pasta og pesto og kom det i en stor skål. Skær sugar snaps, avocado og broccoli i mindre stykker. Dræn tomater og artiskok for olie, og skær dem evt. i mindre stykker. Bland det hele sammen med pastaen og drys med græskarkerner.

Kan fint holde sig til dagen efter på køl.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...