Gå videre til hovedindholdet

24 timer i Malmø


Stora Torg
Man behøver ikke at tage så lang tid eller så langt væk for at føle, at man har fået et lille tiltrængt break fra hverdagen.

Fredag-lørdag i sidste uge var jeg således på mini-getaway med min gode veninde Katrine, som jeg ser alt for sjældent, og turen gik til Malmø. Jeg tog toget fra Århus kl. 8, Katrine stod på med kaffe og forsyninger i Odense, og kl. 12 ankom vi i Malmø. 

Jeg er jo pjattet med Sverige på en næsten usund måde (se f.eks. her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/kardemummabullar-og-lidt-om-en.html eller her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/cheesecake-med-rejer-rogn-og-rugbrds.html), og Malmø er ingen undtagelse. Det er sådan en fin by med charmerende gamle huse, masser af kanaler, fine madsteder og god stemning.

Formålet med turen var først og fremmest at få snakket igennem (det gjorde vi også; endda så meget at jeg fredag aften var decideret hæs), men vi fik også gået rundt i Malmø og bl.a. set det fine Form/Design Center på Lilla Torg. Det kan anbefales, hvis man på nogen måde er interesseret i, ja, form og design, og der er gratis entre.

Byen byder også på skønne spisesteder. Vi fik frokost på Holy Greens, som serverer dejligt friske og mættende salater. Eftermiddagskaffe og kage fik vi på det fine Konditori Katarina, og om aftenen havde vi reserveret bord på Eatery Social Taqueria, som virkelig kan anbefales. Indretningen er mexico'et helt igennem på den fineste måde, og selvom der var helt fyldt op med gæster i den ellers store restaurant, var der god akustik, så man kunne snakke (vigtigt!) og ikke mindst var maden helt fantastisk. Vi delte en gang fajitas med friskbagte tortillas og den mørreste kylling jeg længe har fået.

Malmø kan virkelig anbefales, og på 24 timer i Malmø kan man sagtens nå en masse og føle, at man har været "afsted". 
Frokost på Holy Greens

Holy Greens


Form / Design Center Malmø



Konditori Katarina


Fajitas på Eatery Social Taqueria

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b