Gå videre til hovedindholdet

24 timer i Malmø


Stora Torg
Man behøver ikke at tage så lang tid eller så langt væk for at føle, at man har fået et lille tiltrængt break fra hverdagen.

Fredag-lørdag i sidste uge var jeg således på mini-getaway med min gode veninde Katrine, som jeg ser alt for sjældent, og turen gik til Malmø. Jeg tog toget fra Århus kl. 8, Katrine stod på med kaffe og forsyninger i Odense, og kl. 12 ankom vi i Malmø. 

Jeg er jo pjattet med Sverige på en næsten usund måde (se f.eks. her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/kardemummabullar-og-lidt-om-en.html eller her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/cheesecake-med-rejer-rogn-og-rugbrds.html), og Malmø er ingen undtagelse. Det er sådan en fin by med charmerende gamle huse, masser af kanaler, fine madsteder og god stemning.

Formålet med turen var først og fremmest at få snakket igennem (det gjorde vi også; endda så meget at jeg fredag aften var decideret hæs), men vi fik også gået rundt i Malmø og bl.a. set det fine Form/Design Center på Lilla Torg. Det kan anbefales, hvis man på nogen måde er interesseret i, ja, form og design, og der er gratis entre.

Byen byder også på skønne spisesteder. Vi fik frokost på Holy Greens, som serverer dejligt friske og mættende salater. Eftermiddagskaffe og kage fik vi på det fine Konditori Katarina, og om aftenen havde vi reserveret bord på Eatery Social Taqueria, som virkelig kan anbefales. Indretningen er mexico'et helt igennem på den fineste måde, og selvom der var helt fyldt op med gæster i den ellers store restaurant, var der god akustik, så man kunne snakke (vigtigt!) og ikke mindst var maden helt fantastisk. Vi delte en gang fajitas med friskbagte tortillas og den mørreste kylling jeg længe har fået.

Malmø kan virkelig anbefales, og på 24 timer i Malmø kan man sagtens nå en masse og føle, at man har været "afsted". 
Frokost på Holy Greens

Holy Greens


Form / Design Center MalmøKonditori Katarina


Fajitas på Eatery Social Taqueria

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig