Gå videre til hovedindholdet

Inspiration til påske-menuen

https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/09/rdbedetrte-med-rrt-gedeost-valndder-og.html

Jeg har altid store ambitioner om alle de retter og kager og gode sager, jeg gerne vil lave og lægge ud her på bloggen. Jeg havde således også flere gode ideer til påske-blog-indlæg, men så kom hverdagen i vejen sammen med en lille træls omgang ondt-i-halsen-og-snot-i-næsen. Derfor har den ikke stået på spændende nye retter herhjemme, men snarere kedelige gamle travere og halv-fabrikata. Bestemt ikke noget, der er værd at dele på en madblog. I stedet har jeg fundet nogle opskrifter i mine blog-gemmer, som jeg selv gerne ville have lavet igen, hvis jeg havde haft tid og overskud til det. Der er link til retten lige under hvert billede.

Første bud på en god påske-ret er rødbedetærten med rørt gedeost og valnødder på billedet ovenfor. Den er ret hurtigt lavet og både pæn at se på og fuld af smag fra rødbeden, cremethed fra gedeosten og knas fra valnødderne. So good!


Jeg kunne også tænke mig at sætte tænderne i den svenske Skagenröra, herunder. Det er en helt fantastisk rejesalat, der altid plejer at blive spist op, nærmest uanset hvor stor en portion, jeg laver. Den vil klæde ethvert påske-bord rigtig godt sammen med et flute eller rugbrød.
https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Lidt mere eksotisk, men ikke mindre lækkert ville være en gang sprøde majsvafler med pocheret æg og tex-mex-tilbehør (herunder). 


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/sprde-majsbrds-vafler-med-pocheret-g-og.html

En gang russisk kartoffelsalat med æg, oliven og kapers ville gøre sig godt på en påske-buffet. Den er lige lidt mere interessant end en gang klassisk kartoffel-salat og smager godt både lun og afkølet.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/russisk-kartoffelsalat.html

En anden ret, der kunne være sjov at servere til påske, ville være en gang bibimbap, som er vaskeægte koreansk comfort food med sprødt hakket oksekød, masser af grøntsager og ris toppet af med et smægtende spejlæg med flydende blomme. Retten er især god lige nu, fordi den her vinter da bare ikke vil slippe sit tag. Dette er en ret, der varmer og gør godt helt ned i tæerne.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/bibimbap-koreansk-comfort-food.html

Som det søde punktum ville jeg ikke sige nej tak til en helt klassisk cheesecake, som den herunder, garneret med sur-sød lemon curd og masser af friske bær.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/klassisk-cheesecake-med-lemon-curd-og.html
Jeg vender snart tilbage med nye retter - men indtil da: Rigtig god påske!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig