Gå videre til hovedindholdet

Gimlet med frisk lime



En gimlet er en dejlig frisk og klassisk britisk drink med over 100 år på bagen. Den blev efter sigende opfundet for at forebygge skørbug blandt søens folk (pga. citrusfrugten i drinken) - hvilket også giver et hint om, at der her er tale om en både meget syrlig og stærk drink. Den laves traditionelt ved ganske enkelt at blande 1 del gin med ½ del Rose's lime juice, men jeg vil gerne slå et slag for at lave den med helt friskpresset limejuice og hjemmelavet sukkersirup. Det er efter min mening umagen værd at bruge frisk lime, og det er nemmere at styre sødmen, når man selv kan tilsætte sukkersirup. Og så synes jeg, det er sådan en elegant drink (hvilket ikke stemmer så godt overens med dens ophav), som smager allerbedst i et tyndt, fint glas.

Gimlet med frisk lime (1 stk)
1 dl god gin
½ dl friskpresset lime juice (svarer til 1½-2 limes)
Sukkersirup af 1 dl sukker og 1 dl vand
Isterninger
Evt. lidt lime til pynt

Instruktioner
Start med at lave sukkersiruppen: Bring vandet i kog og hæld det over sukkeret i en lille skål. Rør rundt til sukkeret er helt opløst. Stil på køl til det er helt afkølet.

Pres lime, og bland juicen med gin og den afkølede sukkersirup (hold evt. lidt sirup tilbage, hvis du vil have en friskere/mindre sød drink. Man kan jo altid smage drinken til med mere sukkersirup) i en cocktailshaker med is. Ryst godt til drinken er helt afkølet. Hæld drinken gennem en lille si og ned i et fint glas. Server straks, evt. med en lille limeskive til pynt.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)