Gå videre til hovedindholdet

Fastelavns-godter og kager til vinterferien

De sidste par år har jeg eksperimenteret lidt med forskellige former for fastelavnsboller og -godter, men i år tror jeg, at jeg vil holde mig til at lave den gode gammeldags og helt klassiske slags med creme og glasur. Dem findes der allerede utallige gode opskrifter på på nettet (f.eks. her: https://www.louisesmadblog.dk/de-laekreste-fastelavnsboller-med-creme/). Men der er også masser af inspiration at hente her på bloggen, hvis man kommer i bagehumør i løbet af vinterferien. Herunder følger et lille potpourri:
Fastelavnsboller vs semlor
Man kan for eksempel kaste sig ud i en rask lille kagekamp mellem de danske fastelavnsboller og den svenske pendant, semlorne. Se hvem der vandt hjemme hos os (samt opskrifter på begge slags lækre boller) lige her;
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/01/fastelavnsboller-danmark-vs-sverige.html

Træstamme-fastelavnstønder
Man kan også gå en lidt mere utraditionel vej og lave lækre træstammer med trøffel, chokolade og marcipan og klæde dem ud som fastelavnstønder. Find inspiration lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/02/trstammer-kldt-ud-fastelavnstnder.html


Fastelavnsboller med det hele
Hvis man ikke vil gå glip af noget rent fastelavnsbolle-mæssigt, kan man kaste sig ud i disse, der både har remonce, creme og chokolade. For så vidt kunne man også tilføje en lille klat hindbærsyltetøj under cremen... Find opskriften her:  
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/02/fastelavnsboller-med-vanillecreme.html


Pundkage med hyldeblomst og citron
Hvis man ikke lige har lyst til at hoppe på fastelavnsbolletoget endnu, kan man bage denne simple og virkeligt lækre og saftige pundkage, som får ekstra friskhed og forårssmag fra citron og hyldeblomst. En kage man nemt kan lade sine børn være med til at bage:  
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/06/pundkage-med-hyldeblomst-citron.html

Tunesiske kaffebrøds cookies
Jeg har en kæmpe svaghed for de der tunesiske kaffebrød man (så vidt jeg ved) kun kan købe hos Sallings (vidunderlige) bager. Jeg har lavet en fortolkning af dem, hvor den labre kakao-remonce lukkes inde i en cookie og dermed ikke løber nogen vegne: 

Creme linser
Behøver jeg reklamere for creme linser? De er ikke så svære at bage, som man måske kunne frygte, og de smager helt forrygende: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/01/creme-linser.html


Chocolate chip cookies med flagesalt
Chocolate chip cookies går man aldrig helt galt i byen med. Her er mit bedste bud på klassikeren med et lille drys flagesalt, der forstærker den gode smag i kagerne: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/03/mine-bedste-chocolate-chip-cookies-med.html


Sønderjysk rugbrødslagkage
Endelig kan man jo også kaste sig ud i noget lidt anderledes, som for ekempel denne utroligt velsmagende sønderjyske rugbrødslagkage, der har saftige, smagrige bunde med nødder og kakao (foruden selvfølgelig rugbrød) og masser af lækkert fyld med solbær, flødeskum og chokolade. En virkelig lækker kage til eftermiddagskaffen: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/07/snderjysk-brdtorterugbrdslagkage.html

Find mange flere bud på lækre, søde sager samlet under fanen "Kager og cookies" under "Opskrifter" inde på bloggen: https://alverdensmad1.blogspot.com/search/label/Kager%20og%20cookies.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte