Nogle retter og kager bliver klassikere med god grund, og sådan er det lige præcis med chocolate chip cookies. Selvom der findes mange vidunderlige former for cookies og småkager, så er de helt traditionelle choc chip cookies bare helt fantastiske, når de er bagt godt og med gode ingredienser.
Jeg har bagt en del chocolate chip cookies i tidernes løb, og dette er min bedste opskrift. Den giver cookies, der er lidt tykke og seje i midten og sprøde i kanten og en hel masse gode og store chokoladestykker (og ja, det ser sødt og fint ud med de der små chololade knappe-dimser, men køb nu en ordentlig mørk chokolade og hak den i stedet. Det smager SÅ meget bedre!). I denne udgave har jeg desuden drysset med lidt flagesalt. Det kan sagtens udelades, men prøv det lige en gang, for det fremhæver virkelig chokoladens smag.
Klassiske chocolate chip cookies med flagesalt (18 store stk)
275 g mel1 tsk majsstivelse
1 tsk bagepulver
1 lille nip fint salt (lidt større nip hvis du ikke putter flagesalt ovenpå)
175 g smør, stuetemperatur
125 g farin
100 g hvidt sukker
1 æg og en æggeblomme
2 tsk flydende vanille (eller 1 tsk vanillesukker)
Ca. 185 g grofthakket mørk chokolade
Lidt flagesalt
Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå og blive lidt blødt og medgørligt.
Bland imens de tørre ingredienser (mel, majsstivelse, bagepulver og et nip salt - samt vanillesukker, hvis du ikke bruger flydende vanille).
I en anden skål piskes smørret grundigt sammen med farin og sukker samt flydende vanille. Herefter piskes æg og æggeblomme også grundigt i.
Kom nu melblandingen i og rør rundt med en ske til melet netop er blandet med de andre ingredienser til en ensartet masse - her skal ikke blandes for længe.
Hak chokoladen groft og bland den i dejen. (Og gør dig selv den tjeneste lige at smage på dejen nu. Mmmm!).
Stil dejen på køl i ½ times tid. Varm imens ovnen op til 175 grader varmluft.
Forbliver gode i 4-5 dage i en lufttæt beholder, men er allerbedst de første par dage efter bagning.
Kommentarer
Send en kommentar