Gå videre til hovedindholdet

Saftige rabarber-snitter med sprød crumbleJamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken.

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble (ca 12 stk)

Rabarber-fyld
4 stængler rabarber
50 g sukker
2 tsk maizena

Crumble
75 g sukker
75 g mel
1 tsk vanillesukker
75 g smør
Lidt mandelflager

Dej
100 g creme fraiche
1 æg
1 æggeblomme
1 tsk vanille sukker
½ tsk kardemomme
150 g mel
100 g sukker
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
100 g smeltet smør

Instruktioner
Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen.

Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt til side.

I en anden skål laves crumblen: Bland sukker, mel og vanillesukker og kom herefter smørret i og gnid det ud i melblandingen til det minder om groft rasp. Klem det lidt sammen til en klump og stil på køl.

Til dejen piskes creme fraiche, æg og æggeblomme godt sammen i en skål, så det er helt blandet. I en anden skål blandes vanillesukker, kardemomme, mel, sukker, bagepulver og natron. Smørret smeltes. Kom melblandingen og smørret i creme fraiche-blandingen og rør til det hele er godt blandet. 

For en form (ca 20x30 cm) med bagepapir. Kom først dejen heri og fordel rabarberstykkerne over. Tag crumble-dejen ud af køleskabet og drys dejen ud over i små stykker. Drys også lidt mandelflager over.

Kom i ovnen og bag ca. 30 min. til crumblen er sprød og gylden og kagen færdig bagt.

Lad køle lidt af i formen, inden den skæres ud i snitter.

Kommentarer

  1. De der 4 rabarber stængler, er det de store? Eller er det de små vinrabarber?

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager meget sent svar! Jeg ved slet ikke nok om rabarber til at anbefale en bestemt sort. Jeg tror det smager godt uanset hvilken slags man bruger.

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)