Gå videre til hovedindholdet

Hotdogs med frisk rejesalatDet kan godt være, vi er glade for hotdogs i Danmark, men i vores naboland Sverige er de jo helt tossede med denne form for street food. De spiser hotdogs med pølser og kartoffelmos, de spiser dem med mayo, de spiser dem med stegte løg. Og ikke mindst kan de finde på at spise dem med rejesalat, aka. korv med räksallad. 

Jeg plejer at sætte en ære i ikke at være kræsen og at ville smage på hvad som helst, men lige her kan jeg mærke, at jeg behøver en lille smule mere tilløb. Ihvertfald hvis der både skal være pølse og rejesalat i hotter'en. Det er noget med konsistenserne, tror jeg. Til gengæld synes jeg, at en simpel og frisk rejesalat med godt med grønt i et hotdogbrød føles meget forårsagtigt, og oveni er det en nem ret at servere i denne smukt solbeskinnede påskeferie.  

Min mand indskød, pragmatisk som han er, om man ikke bare kunne servere rejesalaten helt klassisk på et stykke ristet brød, og det kan man selvfølgelig godt... Men altså! Det er da lidt sjovere i et hotdog brød. Ikke?

Hotdogs med rejesalat (6 stk)
6 gode hotdog brød (købte eller hjemmebagte)
200 g store, kogte rejer, f.eks. vannamei
½ bundt friske, grønne asparges
2 avocadoer
3 spsk creme fraiche
2 spsk mayonaise
1 bundt dild
2 spsk citronsaft + ekstra citronskiver til servering
Salt & peber
Lidt rucola salat
Lidt brøndkarse og skovsyre

Instruktioner:
Hvis rejerne er frosne, tøes de op. 

Rejerne drænes og lægges på et par stykker køkkenrulle så de ikke er for våde.

Skær asparges'ene i ca. 1 cm store stykker og lynsteg dem på en varm pande (enten en tør pande eller med lidt olivenolie). Lad dem køle af.

I en mellemstor skål blandes creme fraiche og mayonaise. Dilden hakkes eller klippes mellemfint og kommes i sammen med citronsaft. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Lun hotdog brødene i ovnen, mens avocadoen skæres i ca 1x1 cm store (små) stykker og blandes i dressingen sammen med rejer og asparges. Vend forsigtigt rundt til alt er dækket af dressing. 

Server rejesalaten med lune hotdogsbrød, citronskiver, rucola, brøndkarse og skovsyre.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b