Gå videre til hovedindholdet

Hotdogs med frisk rejesalat



Det kan godt være, vi er glade for hotdogs i Danmark, men i vores naboland Sverige er de jo helt tossede med denne form for street food. De spiser hotdogs med pølser og kartoffelmos, de spiser dem med mayo, de spiser dem med stegte løg. Og ikke mindst kan de finde på at spise dem med rejesalat, aka. korv med räksallad. 

Jeg plejer at sætte en ære i ikke at være kræsen og at ville smage på hvad som helst, men lige her kan jeg mærke, at jeg behøver en lille smule mere tilløb. Ihvertfald hvis der både skal være pølse og rejesalat i hotter'en. Det er noget med konsistenserne, tror jeg. Til gengæld synes jeg, at en simpel og frisk rejesalat med godt med grønt i et hotdogbrød føles meget forårsagtigt, og oveni er det en nem ret at servere i denne smukt solbeskinnede påskeferie.  

Min mand indskød, pragmatisk som han er, om man ikke bare kunne servere rejesalaten helt klassisk på et stykke ristet brød, og det kan man selvfølgelig godt... Men altså! Det er da lidt sjovere i et hotdog brød. Ikke?

Hotdogs med rejesalat (6 stk)
6 gode hotdog brød (købte eller hjemmebagte)
200 g store, kogte rejer, f.eks. vannamei
½ bundt friske, grønne asparges
2 avocadoer
3 spsk creme fraiche
2 spsk mayonaise
1 bundt dild
2 spsk citronsaft + ekstra citronskiver til servering
Salt & peber
Lidt rucola salat
Lidt brøndkarse og skovsyre

Instruktioner:
Hvis rejerne er frosne, tøes de op. 

Rejerne drænes og lægges på et par stykker køkkenrulle så de ikke er for våde.

Skær asparges'ene i ca. 1 cm store stykker og lynsteg dem på en varm pande (enten en tør pande eller med lidt olivenolie). Lad dem køle af.

I en mellemstor skål blandes creme fraiche og mayonaise. Dilden hakkes eller klippes mellemfint og kommes i sammen med citronsaft. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Lun hotdog brødene i ovnen, mens avocadoen skæres i ca 1x1 cm store (små) stykker og blandes i dressingen sammen med rejer og asparges. Vend forsigtigt rundt til alt er dækket af dressing. 

Server rejesalaten med lune hotdogsbrød, citronskiver, rucola, brøndkarse og skovsyre.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...