Gå videre til hovedindholdet

Hotdogs med frisk rejesalatDet kan godt være, vi er glade for hotdogs i Danmark, men i vores naboland Sverige er de jo helt tossede med denne form for street food. De spiser hotdogs med pølser og kartoffelmos, de spiser dem med mayo, de spiser dem med stegte løg. Og ikke mindst kan de finde på at spise dem med rejesalat, aka. korv med räksallad. 

Jeg plejer at sætte en ære i ikke at være kræsen og at ville smage på hvad som helst, men lige her kan jeg mærke, at jeg behøver en lille smule mere tilløb. Ihvertfald hvis der både skal være pølse og rejesalat i hotter'en. Det er noget med konsistenserne, tror jeg. Til gengæld synes jeg, at en simpel og frisk rejesalat med godt med grønt i et hotdogbrød føles meget forårsagtigt, og oveni er det en nem ret at servere i denne smukt solbeskinnede påskeferie.  

Min mand indskød, pragmatisk som han er, om man ikke bare kunne servere rejesalaten helt klassisk på et stykke ristet brød, og det kan man selvfølgelig godt... Men altså! Det er da lidt sjovere i et hotdog brød. Ikke?

Hotdogs med rejesalat (6 stk)
6 gode hotdog brød (købte eller hjemmebagte)
200 g store, kogte rejer, f.eks. vannamei
½ bundt friske, grønne asparges
2 avocadoer
3 spsk creme fraiche
2 spsk mayonaise
1 bundt dild
2 spsk citronsaft + ekstra citronskiver til servering
Salt & peber
Lidt rucola salat
Lidt brøndkarse og skovsyre

Instruktioner:
Hvis rejerne er frosne, tøes de op. 

Rejerne drænes og lægges på et par stykker køkkenrulle så de ikke er for våde.

Skær asparges'ene i ca. 1 cm store stykker og lynsteg dem på en varm pande (enten en tør pande eller med lidt olivenolie). Lad dem køle af.

I en mellemstor skål blandes creme fraiche og mayonaise. Dilden hakkes eller klippes mellemfint og kommes i sammen med citronsaft. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Lun hotdog brødene i ovnen, mens avocadoen skæres i ca 1x1 cm store (små) stykker og blandes i dressingen sammen med rejer og asparges. Vend forsigtigt rundt til alt er dækket af dressing. 

Server rejesalaten med lune hotdogsbrød, citronskiver, rucola, brøndkarse og skovsyre.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte