Gå videre til hovedindholdet

Hotdogs med frisk rejesalatDet kan godt være, vi er glade for hotdogs i Danmark, men i vores naboland Sverige er de jo helt tossede med denne form for street food. De spiser hotdogs med pølser og kartoffelmos, de spiser dem med mayo, de spiser dem med stegte løg. Og ikke mindst kan de finde på at spise dem med rejesalat, aka. korv med räksallad. 

Jeg plejer at sætte en ære i ikke at være kræsen og at ville smage på hvad som helst, men lige her kan jeg mærke, at jeg behøver en lille smule mere tilløb. Ihvertfald hvis der både skal være pølse og rejesalat i hotter'en. Det er noget med konsistenserne, tror jeg. Til gengæld synes jeg, at en simpel og frisk rejesalat med godt med grønt i et hotdogbrød føles meget forårsagtigt, og oveni er det en nem ret at servere i denne smukt solbeskinnede påskeferie.  

Min mand indskød, pragmatisk som han er, om man ikke bare kunne servere rejesalaten helt klassisk på et stykke ristet brød, og det kan man selvfølgelig godt... Men altså! Det er da lidt sjovere i et hotdog brød. Ikke?

Hotdogs med rejesalat (6 stk)
6 gode hotdog brød (købte eller hjemmebagte)
200 g store, kogte rejer, f.eks. vannamei
½ bundt friske, grønne asparges
2 avocadoer
3 spsk creme fraiche
2 spsk mayonaise
1 bundt dild
2 spsk citronsaft + ekstra citronskiver til servering
Salt & peber
Lidt rucola salat
Lidt brøndkarse og skovsyre

Instruktioner:
Hvis rejerne er frosne, tøes de op. 

Rejerne drænes og lægges på et par stykker køkkenrulle så de ikke er for våde.

Skær asparges'ene i ca. 1 cm store stykker og lynsteg dem på en varm pande (enten en tør pande eller med lidt olivenolie). Lad dem køle af.

I en mellemstor skål blandes creme fraiche og mayonaise. Dilden hakkes eller klippes mellemfint og kommes i sammen med citronsaft. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Lun hotdog brødene i ovnen, mens avocadoen skæres i ca 1x1 cm store (små) stykker og blandes i dressingen sammen med rejer og asparges. Vend forsigtigt rundt til alt er dækket af dressing. 

Server rejesalaten med lune hotdogsbrød, citronskiver, rucola, brøndkarse og skovsyre.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)