Gå videre til hovedindholdet

Forårssalat med tunmousse, æg, rejer og thousand island dressing




Sig påsken nærmer - og dermed er det også tid til alle de gode påskefrokoster. I nogen sammenhænge skal man selv medbringe en ret, og her må jeg for mit vedkommende sige: Tunmousse never gets old. 

Lige siden jeg første gang lavede tunmousse efter den gode, gamle og på ingen måde smør-forskrækkede opskrift fra Karolines Køkken-kogebogen, har den været et evigt hit. Det er den opskrift, vi trækker op af hatten, når vi skal til fællesspisning i pigernes klasser, hvor alle selv skal medbringe en ret (og tunmousse forsvinder altid som dug for solen ved de lejligheder). Og det er også den ret, jeg gerne tager med til en sammenskuds-påskefrokost.

Den smager jo bare godt.

Jeg har dog med årene skruet lidt ned for smør-indholdet i moussen og også givet den et tilskud af salat, asparges, æg og rejer. Og sådan kan tunmoussen - der ellers ikke kan prale af at være specielt køn - faktisk komme til at pynte på påskebodet. Men den kan selvfølgelig også spises i alle mulige andre sammenhænge! 


Forårssalat med tunmousse, æg, rejer og thousand island dressing
Tunmousse (ca. 4 pers)
3 ds tun
50 g. smør
1 dl creme fraiche
3-4 spsk citronsaft
Salt & peber

Dræn tunen og kom den i en skål. Smuldr den med fingrene. Kom smør i og smuldr eller rør til tun og smør er helt blandet. Kom creme fraiche og citronsaft i. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft. 

Thousand island dressing
3 spsk mayonaise
3 spsk creme fraiche
2 spsk ketchup
1 stor finthakket drueagurk
1 nip paprika
Lidt frisk citronsaft
Evt lidt mælk
Salt

Rør mayonaise, creme fraiche, ketchup, finthakket drueagurk, citronsaft og paprika sammen og kom evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for fast. Smagt til med salt og citronsaft.

Desuden:
Friske grønne asparges, rå eller lynstegte i lidt olivenolie
Friske rejer
Radisser i fine skiver
Sukkerærter i mindre stykker
Fintsnittet romainesalat
Edemamebønner
4 smilende æg (kogt 8-10 min)

Tilbehør:
Flüte og rugbrødschips

Instruktioner
Anret alle ingredienserne pænt på et fad og server med dressing, flüte og rugbrødschips.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)