Gå videre til hovedindholdet

Forårssalat med tunmousse, æg, rejer og thousand island dressing
Sig påsken nærmer - og dermed er det også tid til alle de gode påskefrokoster. I nogen sammenhænge skal man selv medbringe en ret, og her må jeg for mit vedkommende sige: Tunmousse never gets old. 

Lige siden jeg første gang lavede tunmousse efter den gode, gamle og på ingen måde smør-forskrækkede opskrift fra Karolines Køkken-kogebogen, har den været et evigt hit. Det er den opskrift, vi trækker op af hatten, når vi skal til fællesspisning i pigernes klasser, hvor alle selv skal medbringe en ret (og tunmousse forsvinder altid som dug for solen ved de lejligheder). Og det er også den ret, jeg gerne tager med til en sammenskuds-påskefrokost.

Den smager jo bare godt.

Jeg har dog med årene skruet lidt ned for smør-indholdet i moussen og også givet den et tilskud af salat, asparges, æg og rejer. Og sådan kan tunmoussen - der ellers ikke kan prale af at være specielt køn - faktisk komme til at pynte på påskebodet. Men den kan selvfølgelig også spises i alle mulige andre sammenhænge! 


Forårssalat med tunmousse, æg, rejer og thousand island dressing
Tunmousse (ca. 4 pers)
3 ds tun
50 g. smør
1 dl creme fraiche
3-4 spsk citronsaft
Salt & peber

Dræn tunen og kom den i en skål. Smuldr den med fingrene. Kom smør i og smuldr eller rør til tun og smør er helt blandet. Kom creme fraiche og citronsaft i. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft. 

Thousand island dressing
3 spsk mayonaise
3 spsk creme fraiche
2 spsk ketchup
1 stor finthakket drueagurk
1 nip paprika
Lidt frisk citronsaft
Evt lidt mælk
Salt

Rør mayonaise, creme fraiche, ketchup, finthakket drueagurk, citronsaft og paprika sammen og kom evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for fast. Smagt til med salt og citronsaft.

Desuden:
Friske grønne asparges, rå eller lynstegte i lidt olivenolie
Friske rejer
Radisser i fine skiver
Sukkerærter i mindre stykker
Fintsnittet romainesalat
Edemamebønner
4 smilende æg (kogt 8-10 min)

Tilbehør:
Flüte og rugbrødschips

Instruktioner
Anret alle ingredienserne pænt på et fad og server med dressing, flüte og rugbrødschips.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt