Gå videre til hovedindholdet

Banankage med ahornsirup, chokolade og pecannødder
Jeg nærer blandede følelser for den klassiske banankage, nok mest fordi den smager (lidt for) meget af det, den er lavet af, nemlig banan. Til gengæld synes jeg, konsistensen er helt i top, fordi bananerne netop tilfører masser af fugt og svampethed. 

Så hermed kommer mit bud på en velsmagende banankage der hurtigt kan smækkes sammen, hvis man skal lave en nem kage her i påskeferien (og let's face it, nogle gange er kagebagning og -spisning bare den bedste måde at aktivere sine børn på i de lange feriedage). Det eneste sødemiddel er ahornsirup - foruden sødmen fra bananerne. Sammen med nødderne og den mørke chokolade betyder det, at kagen ikke er hvinende sød, men stadig har den skønne banankage-konsistens.

Rigtig god påske!
Banankage med ahornsirup, chokolade og pecannødder (ca 16 stk)
125 g smør
1 dl ahornsirup (eller alm sirup)
2 æg
1 dl kærnemælk (eller alm mælk)
3 modne bananer (+ evt 1 til pynt)
250 g mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
½ tsk kardemomme
100 g pecannødder, grofthakket
100 g mørk chokolade, grofthakket

Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader varmluft, mens du laver dejen.

Smelt smørret i en kasserolle og hæld det i en røreskål. Lad det afkøle lidt inden siruppen blandes i. Kom også mælk, æg og mosede bananer i og bland godt med en gaffel eller et piskeris. 

Bland de tørre ingredienser (mel, natron, bagepulver, vanille og kardemomme) i en anden skål og vend det rundt i banan-blandingen. Hak chokolade og nødder og vend dem i dejen.

Smør en brødform på ca 12x22 cm med smør og kom dejen heri. Hvis der skal en pyntebanan på, skæres denne over på midten på den lange led og lægges forsigtigt på.

Bag kagen midt i ovnen i 35-40 min til den er præcis gennembagt. Prøv den gode gamle med at stikke en strikkepind i kagen: Hvis strikkepinden kommer nogenlunde ren op fra midten af kagen, er den ved at være der.

Afkøler og vendes ud af formen. Holder sig fint et par dage i en lukket beholder, men egner sig også fint til nedfrysning, hvis man ikke fråder hele kagen med det samme.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)