Gå videre til hovedindholdet

Jordbær og peanutbutter smoothie


Prøv lige at spørge mig, om jeg godt kan lide peanutbutter! Kom nu, spørg mig!

Svaret er selvfølgelig et rungende JA, hvilket også skinner klart igennem i opskrifterne her på bloggen (se f.eks. https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/03/vestafrikansk-stuvning-med-peanutbutter.html og https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/02/gado-gado.html eller https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/02/mere-kinesisk-nytar-ris-stegt-med-g-og.html). Jeg ved godt, at det er sådan en ret speciel smag og ikke mindst en spøjs, cremet men også nærmest lidt tør konsistens, der virkelig deler vandene. Hvor nogen - som jeg og min yngste datter - elsker den sød-salte-nøddeagtige smag, er der andre - som min mor og min ældste datter - der bare finder peanut butter klistret, klumpet og ubehageligt.

Peanut butter'en smager dog ikke kraftigt igennem i denne smoothie, men giver sammen med mandelmælken en mættende og cremet smoothie, der har en dejlig nøddeagtig smag, der passer fint til de sød-syrlige jordbær. Så hvis du er bare den mindste smule til peanut butter, er dette smoothien for dig. 

Jordbær og peanutbutter smoothie (2 stk)
3 dl mandelmælk (eller mere for en tyndere smoothie)
1 banan (gerne frossen), skåret i 3-4 dele
1 stor spsk smooth peanutbutter
2 store håndfulde frosne jordbær

Kom alle ingredienserne i en blender og blend helt glat - det tager 2-3 min. Server straks - gerne i et højt glas med sugerør. (På billederne er der dryppet lidt ekstra mandelmælk og peanutbutter oven i smoothierne som pynt).

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt