Jeg elsker peanutbutter i både søde og salte retter og var derfor straks nødt til at afprøve denne vestafrikanske peanut-stew, da jeg faldt over den på nettet. Den findes åbenbart i mange versioner i det vestlige Afrika, så i denne udgave har jeg proppet de ting i, der mest tiltalte mig fra en række forskellige versioner. Hvis man på nogen måde er til peanutbutter, er retten et stort hit, cremet og smagfuld - og fuld af grønsager.
Stuvning med peanutbutter, kikærter og sød kartoffel (4 pers)
1 spsk smagsneutral olie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 rød peber i tern
1 mellemstor sød kartoffel i tern på 1x1 cm
2 gulerødder i tern
1 ds hakket tomat
50 g peanutbutter
2 dl grøntsagsbouillon
½-1 tsk chipotle chili
½ tsk tørret koriander
100 g kogte kikærter, gerne fra dåse
Salt & peber
Endvidere: Kogte ris, saltede peanuts og frisk koriander.
Varm olien i en stor gryde og tilsæt hvidløg og det hakkede løg og steg et par minutter ved medium varme til løgene er gennemsigtige. Smid rød peber, sød kartoffel og gulerødder ned til løgene og rør om. Herefter tilsættes hakket tomat, chili, tørret koriander, salt og peber og lad simre 5 minutter. Herefter tilsættes bouillon og peanutbutter. Rør forsigtigt rundt, så peanutbutter'en smelter og bliver blandet godt ind i resten af sovsen. Simrer underlåg i 15-20 minutter eller til gulerødder og den søde kartoffel er møre. Rør kikærter i og smag til med salt og peber og evt. lidt mere chili.
Server med ris, peanuts og frisk koriander.
Kommentarer
Send en kommentar