Gå videre til hovedindholdet

Vietnamesiske sommerruller med rejer og grønt + to slags dip


Det er ikke så ofte jeg kommer ud at spise, så når jeg endelig gør, er jeg nok rimelig nem at imponere. Alligevel vil jeg vove at påstå, at Pho C&P i Århus virkelig er et besøg værd. Det er et meget uprætensiøst sted, indretningen er nærmest lidt skrabet og kantineagtig, men også intim og hyggelig. 

Maden er inspireret af det vietnamesiske gadekøkken med alt fra supper til friske sommerruller og sandwich. Det betød også, at jeg allerede ved menukortet røg i problemer. Der er virkeligt mange lækre ting at vælge imellem, og jeg var derfor meget lang tid om at bestemme mig til en Bun Tom, som er en suppe med risnudler, rejer, friske krydderurter og stegte løg. Maden smagte fantastisk, var frisk, farverig og krydret uden at være alt for stærk. Jeg fik en lækker og læskende hjemmelavet lemonade til. Dette måltid alene gav mig stor lyst til at besøge Vietnam - og spise al deres mad. Og ihvertfald til at spise på Pho C&P igen meget, meget snart.

Du kan se Pho C&P's hjemmeside og fristende menukort lige her: http://www.pho-cp.dk/ Priserne er desuden meget rimelige og overkommelige.

Dagens ret er selvfølgelig kraftigt inspireret af besøget på Pho C&P, det er nemlig vietnamesiske sommerruller - den friturestegte forårsrulles meget sundere fætter. Rullerne er nemmere at lave end jeg havde forestillet mig, men man skal lige sætte lidt tid af til at snitte, blande og rulle. 

Vietnamesiske sommerruller + to slags dip (10 stk/ 2 pers.)
Sommerruller:
10 stykker rispapir
100 g. glasnudler
1 stor gulerod
½ agurk
150 g store, kogte rejer
1 stor håndfuld koriander
1 stor håndfuld mynte
Evt andre friske krydderurter (jeg faldt over nogle ærteskud)

Dip I: Peanutsauce
2 store spsk peanutbutter
1 dl vand
1½ spsk hoisin sauce
Saft fra 1 lime
3 spsk soya sauce
1 spsk sukker
½ rød chili, hakket uden kerner
1 fed hvidløg
½ tsk sesamolie

Dip II: Nuoc cham sauce
1 rød chili, finthakket uden kerner
1 fed hvidløg, finthakket
5 tsk sukker
½ dl vand
½ dl fiskesauce
Saft fra 2 friske lime

Klargår dip, grøntsager og nudler, før du begynder at rulle sommerrullerne. 

Dip I + Dip II: Bland alle ingredienserne godt sammen til de respektive dipper og opbevar på køl (gerne mindst 30 min) indtil det skal spises.

Sommerruller: Gulerod og agurk skæres i fine strimler. Glasnudlerne tilberedes efter instruktionerne på pakken (de skal som regel koge ca. 3 minutter). Vandet hældes fra og koldt vand hældes over, så nudlerne køles hurtigt ned. Herefter tages de op af vandet, drypper godt af og skæres i ca. 5 cm lange stykker.

En stor skål med lunkent vand stilles frem på bordet sammen med resten af sommerrulle- ingredienserne. Rullerne laves én ad gangen ved at et stykke rispapir dyppes ned i det lunkne vand, tages op igen og drypper af et par sekunder. Papiret skulle nu gerne være blødt og medgørligt. Det lægges nu på en ren overflade og nudler, gulerod, agurk, rejer og krydderier lægges ca midt på papiret, der herefter rulles sammen om fyldet. Fortsæt indtil alle rullerne er lavet. Læg de færdige ruller på et fad med lidt god plads imellem, da rispapiret nemt går i stykker eller klistrer sammen. Opbevares på køl til det skal spises.

Server rullerne med de to slags dip. Et friskt og mættende-på-den-gode-måde-måltid.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt