Især har det vist sig, at den ret, der i bogen ganske simpelt kaldes "Spaghettigryde" og hovedsageligt består af spaghetti, kål og tomatpure, stadig holder her over 30 (!) år senere. Især er det opløftende, at noget så simpelt som kål kan smage så godt i en spaghettiret. Men selvom retten smager godt, som den beskrives i bogen (som min mand i øvrigt kalder "Midaldrende mad fra Brugsen", hvilket er lidt nedslående), er den så simpel, at det var svært ikke lige at tilføje lidt ekstra ingredienser.
For det første chorizo, som giver både et krydret og sprødt element til retten. For det andet har jeg tilføjet en gang pangritata, som består af sprødtristet brød og krydderier og også kaldes "fattigmands parmesan". Man kan også sagtens bruge almindelig parmesan, hvis man ikke lige kan overskue at lave sprøde krummer, men pangritata giver lige lidt ekstra knas. En nem og meget lækker hverdagsret!
Spaghettigryde med spidskål, chorizo og pangritata (4 prs)
Pangritata
1 spsk olivenolie
Ca. 100 g tørt brød, gerne surdejsbrød
1 tsk tørret rosmarin eller ½ tsk frisk, hakket
Et nip salt
300 g spaghetti
Ca 175 g god, krydret chorizo
Sauce
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1/3 spidskål i fine strimler
1 lille ds tomatpure
1 tsk god paprika
1 dl vand
1 tsk sukker
1 spsk kapers (kan udelades, men giver en fin saltsmag)
Salt & peber
Instruktioner
Start med pangritata'en:
Skær skorpen af brødet, og blend eller smuldr krummen til, ja, krummer. Varm lidt olie op på en varm pande og kom krummerne i. Rør i dem, til de bliver helt sprøde. Kom lidt rosmarin og salt i. Hæld i en skål og stil til side.
Skær chorizoen i skiver á ca. ½ cm's tykkelse og steg dem sprøde på en tør, varm pande. Det tager 4-5 minutter. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle over, så de kan dryppe lidt af. Rens panden.
Sæt vand med lidt salt over til spaghettien og kog den, mens du laver resten af saucen.
Svits det finthakkede hvidløg i en pande med lidt olivenolie. Kom den strimlede spidskål i sammen med paprika, tomatpure og vand og lad simre 5-10 min. Smag til med salt & peber og evt lidt sukker.
Bland den færdigkogte spaghetti i saucen sammen med chorizo og evt. lidt kapers. Server med pangritata (eller parmesan).
Kommentarer
Send en kommentar