Gå videre til hovedindholdet

Sprød fiskeburger med tartarsauceDen klassiske oksekødsburger smager fantastisk, men når det er sagt, kan jeg nærmest ikke sige nok gode ting om den her fiskeburger. Den er utrolig simpel med kun få elementer, men smagene passer helt fantastisk sammen (if I do say so myself). Selv min mand måtte indrømme, at den her burger - den er altså helt OK. Den sprøde fisk og kålen sammen med den lidt skarpe og syrlige tartarsauce pakket ind i en blød burgerbolle - det er bare SÅ godt!

Det er en lille smule besværligt at lave fisken, fordi den skal "shallow fry"-es. Jeg ved ærlig talt ikke, hvad det kaldes på dansk, men det går i al sin enkelthed ud på, at man frituresteger fisken, men i stedet for at dyppe den helt i olie, skal olien kun nå halvvejs op af fiskens side, og så skal den vendes. Det er vigtigt, at olien er godt varm (nærmere bestemt 180 grader), når man steger, for hvis den er for kold, suger dejen bare fedt uden at blive sprød, og er den for varm bliver den for hurtigt sprød uden på uden at være gennemstegt indeni. Hvis man ikke har et stegetermometer, kan man prøve at komme lidt dej i olien (pas på, for det kan godt stænke). Hvis olien bobler godt omkring dejen, kan man godt vove at putte fisken i.

Resultatet af anstrengelserne er den lækreste fisk, der er crispy-sprød udenpå og blød og lækker indeni. Resten af fyldet tager ikke lang tid at lave. Og selvom der er øl i dejen, som fisken skal dyppes i, så smager den ikke "øllet". Mine to kræsne piger spiste ihvertfald med velbehag, og den skal helt sikkert snart på menuen igen!
Fiskeburger med tartarsauce (4 pers)
4 burgerboller
4 gode, tykke stykker hvid fisk, som torsk
½ spidskål
1-2 gulerødder

Tartarsauce
3 store spsk mayonaise
3 store spsk creme fraiche
1 lille rødløg
½ tsk sød sennep (kan udelades)
1 spsk grofthakkede kapers
2 spsk grofthakkede cornichoner
Salt & peber

Dej (til fisken)
150 g mel + 3 spsk ekstra
50 g rismel (eller alm mel, men rismel gør dejen ekstra sprød)
1 tsk bagepulver
1 pale ale (3,5 dl)
Smagsneutral olie til stegning

Instruktioner
Start med at blande ingredienserne til tartarsaucen sammen, smag til og kom den i en lille skål. Stil på køl.

Riv eller snit kål og gulerod fint. Kom i en skål og stil til side.

Lav herefter dejen: Bland de to slags mel og bagepulver og kom øllen i. Rør kort til en glat dej.

Hvis fiskestykkerne er meget store, skæres de i lidt mindre stykker - ca 5x5 cm. Tør fiskestykkerne af med lidt køkkenrulle og vend derefter hvert stykke først i almindeligt mel og derefter en tur ned i dejen. Dyp og steg dem et par stykker fisk ad gangen, som beskrevet herunder. 

Hæld olie op i en pande til det når ca 1½-2 cm op ad kanten. Varm olien op til 180 grader og steg fiskestykkerne to ad gangen i 3-4 minutter på hver side (forsigtig med den varme olie, som gerne sprutter lidt) til dejen er sprød og fisken netop gennemstegt. Hold evt. de allerede stegte fiskestykker varme i ovnen sammen med bollerne.

Tænd ovnen på 100 grader varmluft og lun burgerbollerne, mens fisken steges.

Server straks burgerboller, fisk, tartarsauce, kål og gulerødder som saml-selv-burgere ved bordet. Mums!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt