Gå videre til hovedindholdet

Cashew chicken



Cashew chicken er sådan en dejlig amerikanisering af en oprindeligt kinesisk ret - og så minder den mig altid om min gode veninde Katrine, som bor alt for langt væk fra mig og som elsker retter med cashewnødder. Så Katrine - hvis du læser med, så er den her til dig!

Det er en virkelig hurtig og nem hverdagsret, der smager ligesom take away - men sikkert er en hel del sundere. Man kan sagtens supplere med flere grøntsager, end jeg har brugt her, om man lyster, og synes man, at saucen bliver for kraftig i smagen med al den soya, kan man enten erstatte lidt af soyaen med vand eller kompensere ved at komme lidt ekstra ketchup i (ketchup er vist nok okay i det kinesiske køkken - og helt sikkert i det amerikanske).
Cashew chicken (4-6 pers)
4 kyllingebryster
2 spsk majsstivelse
2 + 2 spsk olivenolie
1 rød peber
½ broccoli
1 bundt forårsløg
100 g cashewnødder

Sauce:
2 cm finthakket ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1 dl soyasauce
½ dl risvinseddike
1 lille ds koncentreret tomatpure (70 g)
4 spsk honning eller sirup
2-3 spsk ketchup
½ dl vand
Evt 1 tsk brun farin eller sukker


Til servering:
Sesamfrø (gerne ristede)
Lidt forårsløgs-ringe
Basmati ris

Instruktioner:
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem i majsstivelsen. Kom dem herefter på en opvarmet pande med lidt olivenolie og brun dem på alle sider. Imens renses og skæres rød peber, broccoli og forårsløg også i mundrette stykker og kommes herefter ned til kyllingen sammen med cashewnødderne.

Mens det står og simrer lidt, blandes alle ingredienserne til saucen sammen og kommes straks ned til kylling og grøntsager og simrer i 5-10 min, til saucen tykner lidt og kyllingen er mør. Smag saucen til. Afhængig af hvilken soya du bruger, kan det være, der er brug for lidt mere ketchup eller lidt brun farin. Saucen er kraftig, men når den spises sammen med ris, tager det toppen af styrken.

Server med basmati ris, sesamfrø og tyndt skårne forårsløgs-ringe.

Kommentarer

  1. Du har ret Pernille - virkelig god hjemme-take away :-)
    Der er så meget god inspiration her - forsæt endelig

    SvarSlet
    Svar
    1. Årh tusind tak - hvor er det dejligt at høre:-) Og der er masser af gode opskrifter på bedding. Tak fordi du følger med:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt