Gå videre til hovedindholdet

Cashew chicken



Cashew chicken er sådan en dejlig amerikanisering af en oprindeligt kinesisk ret - og så minder den mig altid om min gode veninde Katrine, som bor alt for langt væk fra mig og som elsker retter med cashewnødder. Så Katrine - hvis du læser med, så er den her til dig!

Det er en virkelig hurtig og nem hverdagsret, der smager ligesom take away - men sikkert er en hel del sundere. Man kan sagtens supplere med flere grøntsager, end jeg har brugt her, om man lyster, og synes man, at saucen bliver for kraftig i smagen med al den soya, kan man enten erstatte lidt af soyaen med vand eller kompensere ved at komme lidt ekstra ketchup i (ketchup er vist nok okay i det kinesiske køkken - og helt sikkert i det amerikanske).
Cashew chicken (4-6 pers)
4 kyllingebryster
2 spsk majsstivelse
2 + 2 spsk olivenolie
1 rød peber
½ broccoli
1 bundt forårsløg
100 g cashewnødder

Sauce:
2 cm finthakket ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1 dl soyasauce
½ dl risvinseddike
1 lille ds koncentreret tomatpure (70 g)
4 spsk honning eller sirup
2-3 spsk ketchup
½ dl vand
Evt 1 tsk brun farin eller sukker


Til servering:
Sesamfrø (gerne ristede)
Lidt forårsløgs-ringe
Basmati ris

Instruktioner:
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem i majsstivelsen. Kom dem herefter på en opvarmet pande med lidt olivenolie og brun dem på alle sider. Imens renses og skæres rød peber, broccoli og forårsløg også i mundrette stykker og kommes herefter ned til kyllingen sammen med cashewnødderne.

Mens det står og simrer lidt, blandes alle ingredienserne til saucen sammen og kommes straks ned til kylling og grøntsager og simrer i 5-10 min, til saucen tykner lidt og kyllingen er mør. Smag saucen til. Afhængig af hvilken soya du bruger, kan det være, der er brug for lidt mere ketchup eller lidt brun farin. Saucen er kraftig, men når den spises sammen med ris, tager det toppen af styrken.

Server med basmati ris, sesamfrø og tyndt skårne forårsløgs-ringe.

Kommentarer

  1. Du har ret Pernille - virkelig god hjemme-take away :-)
    Der er så meget god inspiration her - forsæt endelig

    SvarSlet
    Svar
    1. Årh tusind tak - hvor er det dejligt at høre:-) Og der er masser af gode opskrifter på bedding. Tak fordi du følger med:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)