Gå videre til hovedindholdet

San choy bow / Kinesiske salat-wraps med nudler og svinekød



San Choy Bow er en kinesisk ret, som i al sin enkelhed består af saftigt, krydret kød, der serveres i sprøde salatblade. Super nemt, super enkelt, super friskt og super lækkert!

I denne udgave har jeg tilføjet lidt nudler til retten - både fordi det smager godt, men også fordi det mætter mere, synes jeg. Fordi retten er så simpel, kan man også virkelig give den gas med tilbehøret. Jeg kan godt lide at servere wraps'ene med sprøde salte peanuts, chili (når det serveres on the side, kan man selv bestemme, hvor stærkt man vil have det), forårsløg, sød chilisauce og soya, men om man vil, kan man også supplere med alt fra ketchup og sesamfrø til finthakkede rå grøntsager eller bønnespirer. Jeg er selvklart typen, der skal have rigeligt af det hele på, men andre i min familie (især dem der er under halvanden meter) er mere selektive, og så er det jo fint selv at kunne vælge, hvad der (ikke) skal på.

Retten er som sagt simpel at lave, og selvom der er lidt snitteri involveret, er den hurtig nok at lave, så det er også en fin hverdagsret. Velbekomme / 祝您好胃口!

San Choy Bao (4 pers.)
1 iceberg salathoved
1 spsk olivenolie
400 g hakket svinekød
1 hakket løg
1 tsk finthakket ingefær
1 fed hvidløg, finthakket
2 gulerødder
1 lille ds vandkastanjer
3 spsk brun farin
150 g tynde risnudler 

Desuden:
Lidt rød chili i tynde skiver
Et par håndfulde grofthakkede saltede peanuts
1-2 forårsløg i fine skiver
Sød chili sauce
Soyasauce
Lime i skiver

Instruktioner:
Del iceberg salaten i individuelle blade. Vær forsigt så de ikke går for meget i stykker. Del de største blade i to. Skyl dem og stil til side.

Skær løg, de skrællede gulerødder og vandkastanjerne i små tern. 

Varm olien på en pande og kom hvidløg, ingefær og løg på. Steg ved middel varme til løgene er klare og gennemstegte. Skru lidt op for varmen og kom det hakkede kød på panden. Lad det stege, mens du bruger en spatel til at skille kødet ad i mindre dele (som man ville gøre til kødsovs o.lign.). Når alt kødet er brunet, kommes gulerødderne i og steger med et par minutter. Herefter drysses den brune farin over og blandes godt med kødet. Lad herefter panden stå over relativt høj varme uden at røre i det i et minuts tid - rør lidt rundt så kødet ikke brænder på og lad det herefter stå ½-1 minut igen. Lad kødet stege til farinen er smeltet og dækker kødet helt. Kom de hakkede vandkastanjer i (hold evt. lidt tilbage som man selv kan drysse over).

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken.

Server salatblade, nudler og svinekød, så man selv kan samle sine wraps. Server med chili, peanuts, forårsløg, sød chili sauce og soyasauce og evt et par lime skiver.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)