Nu vil nogen nok mene, at det er en lille smule ulækkert. Eller i hvert fald meget dekadent og amerikansk. Men hvis du er sådan én, der godt kan lide at spise de sidste kagedejsrester af skålen, så er det her opskriften for dig.
Mine piger har de sidste fredage bedt om at få cookie dough i stedet for almindeligt fredagsslik, så jeg har fundet frem til denne her opskrift uden æg (fordi æg er måske okay nu, men vi er altså nogen, der er vokset op i salmonellaens skygge), som dels smager som the real deal og som dels kan holde sig på køl et par dage, hvis man trods alt ikke er i stand til at spise det hele på én gang.
Hvis det skal være fancy, kan man rulle dejen til kugler, som dyppes i smeltet chokolade - og vupti, har man de lækreste, nemmeste små fyldte chokolader.
Chocolate chip cookie dough (2...nej, 1 prs)
50 g blødt smør
25 g sukker
50 g farin
½ tsk vanillesukker
1 nip fint salt
1 spsk mælk
75 g mel
50 g mørk chokolade (eller den chokolade du foretrækker
Instruktioner
Bland det bløde smør grundigt med sukker, farin, vanillesukker og salt. Når det er helt blandet, røres mælken i. Kom melet i (man tror det er for meget, men det er lige tilpas) og bland til det er helt inkorporeret.
Hak chokoladen groft og bland den i.
Spis straks eller opbevar på køl. Kan holde sig et par dage på køl.
Kommentarer
Send en kommentar