Gå videre til hovedindholdet

Chocolate chip cookie dough

 

Nu vil nogen nok mene, at det er en lille smule ulækkert. Eller i hvert fald meget dekadent og amerikansk. Men hvis du er sådan én, der godt kan lide at spise de sidste kagedejsrester af skålen, så er det her opskriften for dig.

Mine piger har de sidste fredage bedt om at få cookie dough i stedet for almindeligt fredagsslik, så jeg har fundet frem til denne her opskrift uden æg (fordi æg er måske okay nu, men vi er altså nogen, der er vokset op i salmonellaens skygge), som dels smager som the real deal og som dels kan holde sig på køl et par dage, hvis man trods alt ikke er i stand til at spise det hele på én gang. 

Hvis det skal være fancy, kan man rulle dejen til kugler, som dyppes i smeltet chokolade - og vupti, har man de lækreste, nemmeste små fyldte chokolader.
 

Chocolate chip cookie dough (2...nej, 1 prs)
50 g blødt smør

25 g sukker

50 g farin

½ tsk vanillesukker

1 nip fint salt

1 spsk mælk

75 g mel

50 g mørk chokolade (eller den chokolade du foretrækker


Instruktioner

Bland det bløde smør grundigt med sukker, farin, vanillesukker og salt. Når det er helt blandet, røres mælken i. Kom melet i (man tror det er for meget, men det er lige tilpas) og bland til det er helt inkorporeret.

Hak chokoladen groft og bland den i.

Spis straks eller opbevar på køl. Kan holde sig et par dage på køl.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...